.

Eizo Onishi, ο ιδρυτής του Koei-Kan Karate-Do

O Εizo Onishi γεννήθηκε από μια παλιά και παραδοσιακή οικογένεια Samurai, στο νησί Shikoku, στους πρόποδες Ejime-Ken. Οι πρόγονοι του Oni...


O Εizo Onishi γεννήθηκε από μια παλιά και παραδοσιακή οικογένεια Samurai, στο νησί Shikoku, στους πρόποδες Ejime-Ken. Οι πρόγονοι του Onishi είχαν εξαιρετικά κοντινές σχέσεις με τον Samurai Sakamoto, για τον οποίο ο λαός έλεγε πως ήταν άγιος. Ο Onishi έχει στη κατοχή του έναν πάπυρο γραμμένο και υπογεγραμμένο από αυτόν τον διάσημο πολεμιστή.

To οικόσημο της οικογένειας Onishi αποτελείται από μια συστάδα φύλλων, τα οποία κατά σειρά είναι 5-7-5 και προέρχεται από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας.

Από μικρή ηλικία ο Eizo Onishi ασχολήθηκε με διάφορες πολεμικές τέχνες, όπως το Jiu-jitsu, το Kendo και το Jodo [η τέχνη του ραβδιού]. Την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση την πήρε στο κολέγιο Matsuyama στη Shikoku και στο πανεπιστήμιο University of Keio στο Τόκιο.

Στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του ξεκίνησε την εκπαίδευση στο Καράτε κοντά στον Kanken Toyama, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός του δάσκαλος για δέκα χρόνια περίπου. Με την καθοδήγησή του ο Onishi έφτασε στο 6ο dan. Ο Toyama ήταν εκείνος που έγραψε μια συστατική επιστολή και τον έστειλε για εξάσκηση κοντά στον Juhatsu Kyoda, ο οποίος είχε ήδη μετακομίσει στο νησί Kyusu.
Όταν ο Onishi τον επισκέφθηκε το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει δεκαπέντε λεπτά ακρόασης από έναν υψηλόβαθμο μαθητή του, ο οποίος πολύ ευγενικά του ζήτησε να επιστρέψει πίσω και να έρθει αργότερα και ίσως ο δάσκαλος να τον δεχόταν για μαθητή του.


Για έναν ολόκληρο χρόνο ο Onishi αναγκάστηκε να ταξιδεύει κάθε μήνα, περπατώντας επί δύο ημέρες, ζητώντας να γίνει δεκτός ως μαθητής του Kyoda, κάτι τελικά που ο δάσκαλος, βλέποντάς την θέλησή του, τον δέχτηκε. Έτσι ξεκίνησε την εκπαίδευση σε έναν πάρα πολύ απαιτητικό αλλά καλό δάσκαλο που ζητούσε από τους μαθητές του την τελειότητα. Για παράδειγμα, χρειάστηκαν στον Onishi τρία ολόκληρα χρόνια προπόνησης για να τελειοποιήσει το kata Sanshin [το kata αναπνοής], όχι γιατί ήταν αργός για να μάθει αλλά επειδή έτσι ήταν τότε ο παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης. Κάθε κίνηση έπρεπε να αναλυθεί και να εκτελεστεί ξανά και ξανά για να γίνει τέλεια, όπως τέλεια είναι η λειτουργία της αναπνοής. Δεν ήταν τα διπλώματα που έκαναν master αυτούς τους μαχητές, αλλά η σκληρή τους εκπαίδευση.

Μετά από χρόνια εξάσκησης οι Toyama και Kyoda είχαν πειστεί ότι ο Onishi έπρεπε να προχωρήσει περισσότερο στις σπουδές του πάνω στις πολεμικές τέχνες αφού κοντά τους είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Ακολουθώντας τις συμβουλές των δασκάλων του, ο Onishi, πήγε σε άλλες χώρες για να μελετήσει νέες τεχνικές και συστήματα. Στο Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Ταιβάν διδάχτηκε κινέζικες πολεμικές τέχνες από τον master Koichi Kyo και αργότερα από τον master An Tenei.Λίγο πριν πεθάνει ο Toyama του απένειμε το Menkyo Kaiden [χειρόγραφος πάπυρος, που υποδηλώνει την άδεια του εκπαιδευτικού συστήματος για τους δασκάλους των διαφόρων ιαπωνικών πολεμικών τεχνών] όπου αναγνωρίστηκε ως «Δίκαιος-Φρόνιμος» και με άριστη επίδοση. Επίσης, διορίστηκε Πρόεδρος της All Japan Karate-Do Federation, όπου διαδέχτηκε τον δάσκαλό του Kanken Toyama ως ο νέος ηγέτης.

Το 1952 [επίσημα στις 2 Απριλίου 1954, με την δημιουργία του πρώτου dojo στην Kanagawa-Ken του Τόκιο], ίδρυσε το στυλ «Koei-Kan» που αποτελεί την αποκρυστάλλωση της πολύχρονης και συστηματικής του εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες. Το όνομα του στυλ προτάθηκε στον Onishi από τον ίδιο τον Kanken Toyama.


Το 1957 εισήγαγε τον προστατευτικό εξοπλισμό bogu ως μέρος των αγώνων πλήρους επαφής. Το bogu αποτελείται από το κράνος με μάσκα προσώπου από ατσάλινο δίχτυ, τον προστάτη κορμού που καλύπτει το μπροστινό μέρος από τον λαιμό μέχρι την μέση και τα γάντια. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από το προστατευτικό των γεννητικών οργάνων.

Ο Eizo Onishi έχει γράψει πέντε βιβλία. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Koei-Kan Karate-Do Federation και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Kendo Gaku.

Related

Break New 6876896173708908140

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item