.

Οι 10 πιο θανατηφόρες πολεμικές τέχνες!

Γράφει ο Kίμωνας Oζζ. Kickboxing, Muay Thai, πυγμαχία… Τα ξέρουμε αυτά… Πάμε να δούμε τις 10 δυσεύρετες πολεμικές τέχνες που θεωρούν...Γράφει ο Kίμωνας Oζζ.

Kickboxing, Muay Thai, πυγμαχία… Τα ξέρουμε αυτά… Πάμε να δούμε τις 10 δυσεύρετες πολεμικές τέχνες που θεωρούνται και οι πιο επικίνδυνες στον πλανήτη!

Bokator

Το Bokator είναι προέρχεται από την Καμπότζη και είναι μία πολεμική τέχνη που διδάσκουν στο στρατό και στα πεδία μάχης. Bakator λέγεται και σφυροκόπημα του λιονταριού. Η παράδοση λέει πως ο άνθρωπος που δημιούργησε την συγκεκριμένη πολεμική τέχνη εκπαιδευόταν με ένα λιοντάρι μέρα – νύχτα!


Rough and Tumble

Μία πολεμική τέχνη που έχει πιασίματα όμως ο τελικός στόχος είναι ο ακρωτηριασμός και ο θάνατος! Είναι μία από τις πιο περίεργες τεχνικές και πιο θανατηφόρες στον πλανήτη.


Bakom

Από τις φτωχογειτονιές του Περού μας έρχεται η επόμενη πολεμική τέχνη που βασίζεται στην ταχύτητα και στην τελική θανάτωση του αντιπάλου! Επίσης υπάρχει εκπαίδευση στα λεγόμενα κρυφά όπλα, όταν ποντάρεις στον αιφνιδιασμό. Διδάχτηκε το 1980 από έναν κομάντο ονόματι Roberto Puch Bezada, ο οποίος πήρε στοιχεία από Vale Tudo και jujutsu. Κλειδώματα, πιασίματα ήταν ευπρόσδεκτα.


Lert Rit

Το Lert Rit είναι μία μοντέρνα μορφή του Thai Fighting την οποία διδάσκουν σε ειδικοδυναμίτες ανά τον κόσμο. Μuay Boran και Muay Thai έχουν κυρίαρχορόλο. Αφνιδιασμός με στόχο την κατάληξη στο έδαφος. Χτυπήματα στον λαιμό με αγκώνες και γόνατα. Δεν είναι ο στόχος να δείρεις κάποιον, αλλά να του αφαιρέσεις την ζωή!


Dambe

Αιγυπτιακή πολεμική τέχνη με θανατηφόρο striking που βασίζεται στο μποξ. Επικράτησε στην Νότια Αφρική. Οι εκπαιδευμένοι πήγαιναν από χωριό σε χωριό, συμμετείχαν σε τελετές όπου έδειχναν τις ικανότητες τους απέναντι στον «σκληρό» του χωριού.


Systema

Ρωσική πολεμική τέχνη την οποία έχουμε παρουσιάσει ξανά. Διδάσκεται στους Ρώσους Spetsnaz. Ο στόχος να είναι να έχεις υπό έλεγχο το σώμα του άλλο και να δίνεις καίρια χτυπήματα. Σπουδαίο ρόλο η γνώση ανατομίας του σώματος.


Jailhouse Rock

Μία από τις πιο ψαγμένες πολεμικές τέχνες, δημιούργημα των Αμερικάνων. Την εμπνεύστηκαν φυλακισμένοι που εκπαιδευόταν μυστικά για επιχειρήσεις απόδρασης από την φυλακή και εξόντωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων! Οι φυλακισμένοι μάθαιναν την τέχνη του μαχαιριού, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορα τρικ με τραπουλόχαρτα για να αιφνιδιάσουν τους φύλακες!


Kalari Payat

Δημιούργημα των Ινδών και αρκετά γνωστή πολεμική τέχνη στον κόσμο. Η όξυνση της αντίληψης είναι ο στόχος της συγκεκριμένης τεχνικής, που λέγεται πως δημιουργήθηκε από τους φύλακες του θεού Vishnu, που δεν ήταν άνθρωποι αλλά υπεράνθρωποι!


Silat

Ίσως η κορυφαία πολεμική τέχνη που μας έρχεται από την Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Είναι μία πολυπρόσωπη τεχνική που περιλαμβάνει από ρίψεις μέχρι όπλα. Μάλιστα λέγεται πως μία γυναίκα εμπνεύστηκε το silat παρατηρώντας τα άγρια ζώα! Πλέον ο στρατός της Μαλαισίας εκπαιδεύεται για την αντιμετώπιση απειλών.


Okichitaw

Η τέχνη των ινδιάνων η οποία ανακαλύφθηκε από τον George J. Lepine που συνδύασε τζούντο, tae kwon do και hapkido. Μάλιστα έχει πτυχές κι από ασιατικά στυλ αλλά κυρίως από την αρπακτική συμπεριφορά των γηγενών Αμερικάνων. Μοιάζει και με το aikido και συμπεριλαμβάνει όπλα στις μάχες. Ο στόχος των Ινδιάνων ήταν να μπορούν επικρατήσουν στη μάχη σώμα με σώμα και να πάρουν το σκαλπ του λευκού!


ΠΗΓΗ: www.fightsports.gr

Related

Break New 5226457668579870420

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item