.

Ποιος είναι ο καρατέκα της φωτογραφίας;

Τα « γιοπ τσάγκι», δηλαδή τα εναέρια πλαϊνά σπρωχτά λακτίσματά του, θα τα ζήλευε ακόμη και ο Μπρους Λι. Το ίδιο και τα πλαϊνά λακτίσματά τ...

Τα « γιοπ τσάγκι», δηλαδή τα εναέρια πλαϊνά σπρωχτά λακτίσματά του, θα τα ζήλευε ακόμη και ο Μπρους Λι. Το ίδιο και τα πλαϊνά λακτίσματά του (τόλιο τσάγκι).

Με τον αγκώνα του έσπαγε τα τούβλα στη μέση, σαν να «έσχιζε βρεγμένη εφημερίδα». Ήταν από τους πρώτους κατόχους μαύρης ζώνης του Kenpo Καράτε στην Ελλάδα. Ενός συστήματος που ανακάλυψε ο Αμερικανός δάσκαλος Εντ Πάρκερ, ο οποίος για ένα χρονικό διάστημα εκπαίδευσε τον Έλβις Πρίσλεϊ.

 Όταν το 1966 ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας έκανε μαζί του «σπάρινγκ», δηλαδή αγώνα προπόνησης, το μετάνιωσε πικρά. Έσπασε το χέρι του, προσπαθώντας να μιμηθεί τον ατρόμητο καρατέκα, γεγονός που τον έκανε να σταματήσει για πάντα το καράτε!

  Είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’.


Το 1963, κατά την επίσκεψη του Σαρλ ντε Γκολ στην Αθήνα, ενθουσιάστηκε όταν είδε τους σωματοφύλακες του Γάλλου πρωθυπουργού να εξασκούνται σ’ ένα είδος αποτελεσματικής αυτοάμυνας, που παρέπεμπε σε Τζούντο και Καράτε. Αμέσως, το «μικρόβιο» μπήκε και σε αυτόν, όπως και σχεδόν σε όλους τους εναπομείναντες γαλαζοαίματους της δυτικής Ευρώπης και χωρών της Αραβικής Χερσονήσου, οι οποίοι τη δεκαετία του ΄60 κατελήφθησαν από τη «μόδα του καράτε». Πολλοί από αυτούς καλούσαν γνωστούς Ιάπωνες δασκάλους, για να τους εκπαιδεύσουν στην πολεμική τέχνη.

Τον Κωνσταντίνο τον δίδαξε καράτε ένας Αμερικάνος, που υπηρετούσε στην αμερικανική βάση του Ελληνικού. Ζήτησε μάλιστα τότε από την προεδρική φρουρά και την αστυνομία, να σταλούν ορισμένοι επίλεκτοι άνδρες για εκπαίδευση στη Γαλλία, όπου φοίτησαν στη σχολή του Ραϊμόν Σασγιάκ. Οι Υπομοίραρχοι της ασφαλείας του τέως βασιλιάς Χριστοκανέλλης και Τσελίκης, ήταν δύο από αυτούς. Γύρισαν μετά από ένα χρόνο με μαύρη ζώνη στο Judo και πράσινη ζώνη στο καράτε. Αν δεν ήταν ήδη εκπαιδευμένοι, η μαύρη ζώνη σε ένα χρόνο είναι ρεκόρ που θα ζήλευε και ο Τσακ Νόρις.


Στα «Επίκαιρα» που προβάλλονταν στους κινηματογράφους, οι θεατές έβλεπαν μια σκηνή λίγων δευτερολέπτων, που τον έδειχνε να σπάει με τεχνική καράτε μια στοίβα από πλάκες. Τον Οκτώβριο του 1966, το περιοδικό «Εικόνες» παρουσίασε μια σειρά από φωτογραφίες του υπό τον τίτλο «Ο Βασιλεύς με την Μαύρη Ζώνη».

Στις φωτογραφίες, ο Κωνσταντίνος φορούσε το πάνω μέρος του Καρατέκι, τη μαύρη ζώνη και σορτσάκι, παραποιώντας την παραδοσιακή στολή της πολεμικής τέχνης. Βασιλιάς ήταν. Ποιος μπορούσε να του πει όχι; Οι φωτογραφίες της προπόνησης μάλλον είναι στο Τατόι, όπου ήταν η βασιλική οικία.

Πηγή : mixanitouxronou.gr

Related

Break New 7903883424098247136

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item