.

Πολεμικές τέχνες: η δύναμη των αδυνάτων

Οι πολεμικές τέχνες της ανατολής είναι συνώνυμο της απόλυτης δύναμης, της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου. Η λογική σκέψη είναι πως οι πολ...


Οι πολεμικές τέχνες της ανατολής είναι συνώνυμο της απόλυτης δύναμης, της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου. Η λογική σκέψη είναι πως οι πολεμιστές τους είναι άτομα με τρομερές δυνάμεις, προορισμένα να ασκήσουν αυτές τις τιτάνιες δυνάμεις. Και όμως, οι πολεμικές τέχνες γεννήθηκαν για να προστατεύσουν τους ανήμπορους, τους γέρους, τα παιδιά και τις γυναίκες.

Όλες οι πολεμικές τέχνες, ανεξάρτητα από το σύστημα που τις γέννησε, έχουν μια βασική φιλοσοφία. Κατ’ αρχάς είναι αμυντικές. Έχουν σκοπό να γυρίσουν την επίθεση ενάντια σε αυτόν που επιτίθεται, να τον πολεμήσουν με τα ίδια του τα όπλα. Κατά δεύτερον έχουν σκοπό να προστατεύσουν αυτόν που τις χειρίζεται από διάφορα όπλα, όντας ο ίδιος, κατά βάση, άοπλος.

Ας θυμηθούμε ότι «καράτε» στα ιαπωνικά σημαίνει «άδειο χέρι», δηλαδή μη οπλισμένο. Το καράτε, αλλά και οι άλλες ανατολικές πολεμικές τέχνες, γεννήθηκαν ως άμυνα των ανυπεράσπιστων χωρικών απέναντι στους πάνοπλους στρατιώτες των αυτοκρατόρων, που φορολογούσαν έως σαδισμού τα χωριά. Για να αντιμετωπίζουν αυτούς τους επιδρομείς, ανέπτυξαν τέχνες που στηρίζονταν στην παρατήρηση των ζώων.

Βλέποντας τις κινήσεις των άγριων πλασμάτων, την ώρα που μάχονταν για τη ζωή τους, αντέγραψαν τις τεχνικές και τις προσάρμοσαν στο ανθρώπινο σώμα . Το γεγονός ότι οι πολεμικές τέχνες γεννήθηκαν για τους αδύνατους, έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς. Αν κάποιος αποφασίσει να μπει σε αυτήν την υπέροχη διαδικασία, δεν χρειάζεται να έχει από πριν γυμνασμένο σώμα. Επίσης, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Το να είναι κανείς πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Μάλιστα, δεν παίζει κανέναν ρόλο ακόμα και τον αν έχει προβλήματα υγείας, ούτε καν τα κινητικά προβλήματα δεν είναι εμπόδιο.

Γιατί οι πολεμικές τέχνες είναι δομημένες έτσι που να επαναφέρουν το σώμα στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, αλλά και να κάνουν χρήση ακόμα και των αδυναμιών, τις οποίες τις μετατρέπουν σε πλεονέκτημα. Αν θέλετε να μπείτε σε αυτόν τον μαγικό κόσμο, δεν έχετε καμία δικαιολογία να το αναβάλετε. Εκτός των άλλων, οι πολεμικές τέχνες έχουν και ένα τεράστιο πνευματικό βάθος, για το οποίο θα μιλήσουμε προσεχώς.

 www.oroskopos.tv

Related

Break New 6123281294092071572

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item