.

Κατάνα

Το κατάνα υπήρξε το κατεξοχήν όπλο των Σαμουράι από αρχαιοτάτων χρόνων. Σκέψου το βαθύτερο νόημα. Η λεπίδα του είναι ακονισμένη μόνο από...


Το κατάνα υπήρξε το κατεξοχήν όπλο των Σαμουράι από αρχαιοτάτων χρόνων. Σκέψου το βαθύτερο νόημα. Η λεπίδα του είναι ακονισμένη μόνο από τη μία ακμή. Γιατί; Για το λόγο ότι η άλλη του ακμή, που αντικρίζει το σώμα μας, γίνεται ασπίδα. Κάτι τέτοιο δε θα ήταν δυνατό με ένα αμφίστομο σπαθί.

Κάποια μέρα, μέσα στον πανικό, μπορεί τη ζωή σου να μη την χρωστάς στην κοφτερή ακμή αλλά στην άλλη. Ας σου θυμίζει αυτή η αντίθεση ότι επίθεση και άμυνα είναι ένα. Η λεπίδα του είναι κυρτή και όχι ίσια. Γιατί; Για τον λόγο ότι σε μια έφιππη επίθεση η κυρτή λεπίδα είναι πιο αποτελεσματική από την ίσια.

Ας σου θυμίζει αυτή η κυρτή όψη ότι πάνω απ' όλα ένας Σαμουράι είναι ένας έφιππος πολεμιστής. Ακόμα και όταν είσαι πεζός, να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι καβάλα σ' ένα άγριο πολεμικό άλογο. Κάνε αυτές τις δύο αλήθειες μέρος της ύπαρξής σου. Τότε η ζωή σου θα αξίζει, και ο θάνατός σου θα είναι εξίσου τιμημένος.

Σουζούμε-νο-κούμο [1334]


Ορίστε το κατάνα σου.
Για να γίνει το μέταλλο μπήκε στη φωτιά, το δίπλωσαν και το χτύπησαν ξανά και ξανά, μέχρι και είκοσι χιλιάδες στρώματα καθαρού μετάλλου να γίνουν ένα. Από κάθε ράβδο που μπήκε στις φλόγες, μόνο ένα μέρος στα έξι κατάφερε να γίνειο λεπίδα και λαβή.

Σκέψου το προσεχτικά αυτό.

Φρόντισε να δεις καθαρά τη διαφορά μεταξύ του ορισμού και της μεταφοράς και τα όριά τους. Μόνο τότε θα έχεις τα εφόδια να τραβήξεις αυτό το όπλο για ζητήματα ζωής και θανάτου. 

Σουζούμε-νο-κούμο [1434]

Related

Break New 4402276142373936875

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item