.

Γιατί ένα ακόμη site πολεμικών τεχνών;

Στα εκατομμύρια site που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, μόλις πριν λίγες εβδομάδες εμφανίστηκε και το δικό μας, για να βάλει το δικό το...Στα εκατομμύρια site που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, μόλις πριν λίγες εβδομάδες εμφανίστηκε και το δικό μας, για να βάλει το δικό του μικρό λιθαράκι στη διάδοση και ανάπτυξη των πολεμικών τεχνών.

Αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας... αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με όλους εσάς, και στον δικό μας χώρο [όπως σε κάθε άλλο χώρο] έχουν "ανθίσει" διάφορα μπουμπούκια όλων των ειδών που ουκ λίγες φορές οι πράξεις τους οδήγησαν το χώρο των πολεμικών τεχνών στην ανυποληψία.
Μπράβοι, οικονομική εκμετάλλευση των μαθητών, σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών, εγωισμοί, έλλειψη παιδείας κ.α., είναι φαινόμενα που υπάρχουν και στο δικό μας χέρι βρίσκεται η προσπάθεια να τα διορθώσουμε όσο περισσότερο είναι δυνατόν. Δεν έχουμε το δικαίωμα όλοι μας να κλείνουμε τα μάτια ή να βουλώνουμε τα αφτιά μας σε τέτοια συμβάντα που αμαυρώνουν τον χώρο μας. Είναι προβλήματα που υπάρχουν στη σημερινή κοινωνία και που μας υποχρεώνει να προστατέψουμε από αυτά τις πολεμικές τέχνες -να προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψή τους.
Hδη έχουμε καθυστερήσει...

Σε αυτή την προσπάθεια οι γονείς πρέπει να είναι συμπαραστάτες. Δεν είναι δυνατόν να εντυπωσιάζονται από τα... πολλά dan, τα πολύχρωμα διπλώματα ή τις όποιες αγωνιστικές επιτυχίες κάποιου δασκάλου και να μην εξετάζουν τον χαρακτήρα του.

Ο Τακουάν Σόκο είχε πει ότι, "κάποιος που διακρίνεται στη ξιφασκία αλλά δεν διακρίνεται ως ανθρώπινο ον δεν έχει αξία", για να συμπληρώσει ο Αθανάσιος Βόσσης:

"Η νεανική ψυχή, όσο κι αν φαίνεται ξένη από κάθε λογής δέσμευση και πειθαρχία, στο βάθος αναζητά την ύπαρξη ενός στηρίγματος πιο έμπειρου και πιο σταθερού για ανέλιξη. Μοιάζει με τον κισσό που ψάχνει για αναστύλωση. Αυτό που είναι πρώτα οι γονείς με την αγάπη και την προστατευτικότητά τους. Αμέσως μετά είναι οι δάσκαλοι με την σωστή διδαχή της γνώσης αλλά και της πείρας τους. Πάνω σε αυτούς το παιδί θα στηριχθεί για να αναπτυχθεί σαν κοινωνική μονάδα κατά την τριμερή του υπόσταση: σώμα-ψυχή-πνεύμα"

Related

EDITORS POST 5723569476053831307

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item