.

Η γιόγκα επιφυλάσσει τον μεγαλύτερο θησαυρό

«Όταν συμφιλιωθεί κανείς με τον εαυτό του, συμφιλιώνεται με τους ανθρώπους, συμφιλιώνεται με τον κόσμο γύρω του, συμφιλιώνεται με τη ζωή....


«Όταν συμφιλιωθεί κανείς με τον εαυτό του, συμφιλιώνεται με τους ανθρώπους, συμφιλιώνεται με τον κόσμο γύρω του, συμφιλιώνεται με τη ζωή. Αυτή είναι η ένωση, αυτή είναι η γιόγκα» είναι το μότο του Πάνου Κατσανδρή, ο οποίος διδάσκει γιόγκα στα Evergreen Yoga Studios.

Τον συναντήσαμε στο στούντιό του στα Εξάρχεια να κάνει κατακόρυφα με εντυπωσιακή άνεση και να διπλώνει το σώμα του στον αέρα, και μας μύησε στη μαγεία της γιόγκα. Στον ζεστό κι ευχάριστο χώρο που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια διδάσκουν κυρίως Vinyasa Krama Yoga καθώς και Acro Yoga, Aerial Yoga και κατακόρυφα, ενώ προσφέρουν και πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων με διεθνή πιστοποίηση από τον οργανισμό Yoga Alliance.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Vinyasa Yoga; Πόσο απαιτητική είναι και πού εστιάζει;

Η μαγεία της Vinyasa Yoga κρύβεται στην αρμονία της κίνησης και της αναπνοής, μέσα από δυναμικές ακολουθίες στάσεων. Η συνεχής εναλλαγή των στάσεων σε συνδυασμό με την αναπνοή δημιουργούν μια κατάσταση κινητικού διαλογισμού, ενώ σωματικά εστιάζει στην ενδυνάμωση του πυρήνα και των άκρων. Είναι ένα είδος κατάλληλο γι’ αυτούς που «βαριούνται τη γιόγκα γιατί είναι πολύ αργή». Ο όρος «Krama» αναφέρεται στη βαθμιδωτή ανάπτυξη του μαθήματος, ώστε το σώμα να είναι προετοιμασμένο να προσεγγίσει τις στάσεις, ξεκινώντας από απλούστερες σε πολυπλοκότερες.


Ποια είναι τα οφέλη της γιόγκα (σώμα-ψυχολογία) και συγκεκριμένα της Vinyasa;

Τα πρώτα οφέλη που αντλεί κανείς είναι σωματικά. Πολύ γρήγορα ο ασκούμενος θα δει το σώμα του να αλλάζει, να γίνεται δυνατότερο, ελαστικότερο, χωρίς πόνους. Καλύτερη αίσθηση της ισορροπίας, βελτίωση της ποιότητας της αναπνοής και του ύπνου και η αλλαγή συνεχίζεται σε διάφορες συνήθειες μας, όπως η διατροφή, ο καπνός και το αλκοόλ. Γι’ αυτούς που θα επιμείνουν, η γιόγκα επιφυλάσσει τον μεγαλύτερο θησαυρό. Μπορεί να μας κάνει να δούμε με καθαρότητα στοιχεία της προσωπικότητάς μας, να τα εξερευνήσουμε με ασφάλεια και να συμφιλιωθούμε μαζί τους. Όταν συμφιλιωθεί κανείς με τον εαυτό του, συμφιλιώνεται με τους ανθρώπους, με τον κόσμο γύρω του και με τη ζωή. Αυτή είναι η ένωση, αυτή είναι η γιόγκα.

Είναι κατάλληλη για όλους; 

Συνηθίζουμε να λέμε ότι όποιος μπορεί να αναπνεύσει, μπορεί να κάνει γιόγκα.Πόσο συχνά πρέπει να κάνει κάποιος, ώστε να διατηρεί το σώμα του σε καλή φυσική κατάσταση;

Το σώμα μπορεί να διατηρηθεί σε μια πολύ καλή κατάσταση με 2-3 πρακτικές την εβδομάδα. Αν κάποιος θέλει να γνωρίσει σε βάθος την πνευματική σοφία της γιόγκα, τότε χρειάζονται 5-6 πρακτικές.Πόσα χρόνια ασχολείστε με τη διδασκαλία της γιόγκα; Πείτε μας λίγα λόγια για την εκπαίδευσή σας

Για εμένα είναι ο τέταρτος χρόνος διδασκαλίας. Η διδασκαλία είναι μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης. Όσο περισσότερα μαθαίνει κανείς για τους ανθρώπους, τόσο περισσότερες γνώσεις θέλει να έχει για να μπορεί να τους υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο. Για εμένα αυτή η διαδικασία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη και στο στούντιο Sonic Yoga, όπου έκανα και τις πρώτες 200 ώρες εκπαίδευσης με πολύπειρους δασκάλους, όπως οι Jeffrey Duval, Johanna Bell και Lori Mcallister. Στη γιόγκα, όμως, δεν σταματάς ποτέ να είσαι μαθητής και δάσκαλοί μου είναι οι αγαπημένοι μου Patrick Fullan, Γιάννης Ανδρίτσος και Shiva Rea.


Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στη γιόγκα, ώστε να ασχοληθείτε και επαγγελματικά;

Και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, βρέθηκα στη γιόγκα κατά τύχη. Προσπαθώντας να βρω λύση σε ένα σπάνιο σωματικό πρόβλημα που έβαλε τέλος στην καριέρα μου ως κλασικού μουσικού, ακολούθησα τη συμβουλή ενός γιατρού και αντικατέστησα τη γυμναστική μου με γιόγκα. Η στοργική αγκαλιά της πρακτικής έδειξε να απαλύνει στην αρχή τον πόνο αυτής της απώλειας, αλλά μετά μου έδειξε ότι μπορεί να απαλύνει πολλούς ακόμα πόνους, κάποιους από τους οποίους μπορεί να μην ήξερα καν ότι είχα. Και όταν ξέρεις ότι κάπου υπάρχει κάτι τόσο πολύτιμο, δεν μπορείς παρά να το μοιραστείς.


Πληροφορίες: Website: http://www.evergreenyogastudios.com/
Facebook: https://www.facebook.com/EvergreenYogaStudios/

 Πηγή: www.lifo.gr

Related

Break New 5364929504628322462

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item