.

Γιατί είναι καλό να αθλείται το παιδί μου;

Τα οφέλη του αθλητισμού στην υγεία είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως πλείστα όσα ακόμα, τα οποία ενδεχομένως δεν έχετε συνυπολογίσει και κάνουν...


Τα οφέλη του αθλητισμού στην υγεία είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως πλείστα όσα ακόμα, τα οποία ενδεχομένως δεν έχετε συνυπολογίσει και κάνουν την ενασχόληση του μικρού σας με κάποια τέτοια δραστηριότητα ακόμα πιο απαραίτητη: Μέσω του αθλητισμού, το παιδί μαθαίνει να υπακούει και να πειθαρχεί. Το αξιοσημείωτο είναι ότι επειδή του αρέσει η δραστηριότητα, δε δυσανασχετεί που πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του παιχνιδιού ή της ομάδας.

Προσπαθεί να γίνεται καλύτερο για να γίνει αποδεκτό από τα άλλα παιδάκια, να βοηθάει την ομάδα του να κατακτήσει τη νίκη κτλ. Μαθαίνει ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός, αφού το σημαντικό είναι η χαρά του παιχνιδιού, η γνωριμία του με άλλα παιδάκια και τα οφέλη στην υγεία του. Όλα αυτά είτε θα τα διδαχθεί από τον προπονητή του, είτε από εσάς.

Όσο βλέπει ότι τα καταφέρνει καλά και είναι αποδεκτό από συμπαίκτες και αντιπάλους, θα τονώνεται η αυτοπεποίθησή του και γενικότερα θα έχει πίστη στις ικανότητές του. Χωρίς αμφιβολία, η άθληση θα βοηθήσει το μικρό σας και στη βελτίωση των σχολικών επιδόσεών του. Αυτό δηλαδή που περιγράφει εύστοχα το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Μπορεί να είναι μικρό, όμως ποιος σας είπε ότι δεν έχει τα δικά του άγχη; Όσο πιο συχνά λοιπόν ασχολείται με τον αθλητισμό, τόσο πιο χαλαρό θα νιώθει.

 Mother.gr

Related

Break New 8580385810383445026

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item