.

Να πώς κακομαθαίνετε το παιδί σας…

Να πώς κακομαθαίνετε το παιδί σας… Πολλές φορές η αγάπη για το παιδί παρασύρει τους γονείς σε λάθη στην ανατροφή και άθελά τους το κάνο...


Να πώς κακομαθαίνετε το παιδί σας…

Πολλές φορές η αγάπη για το παιδί παρασύρει τους γονείς σε λάθη στην ανατροφή και άθελά τους το κάνουν κακομαθημένο. Πάμε να δούμε ποια είναι τα πιο κλασικά… Δε λέτε «όχι»: Για κάποιους γονείς είναι συχνό φαινόμενο να μην μπορούν να ελέγξουν την αγάπη τους για τα παιδιά τους, με την έννοια ότι δεν μπορούν να τους χαλάσουν χατίρι. Δεν εξετάζουν αν αυτό που ζητούν είναι λογικό ή αν υπάρχει πραγματική ανάγκη να ικανοποιήσουν την κάθε επιθυμία τους, απλά τους ενδιαφέρει απλά να μην τα δυσαρεστήσουν.

Ενδίδετε στο κλάμα του: Αν το παιδί αντιληφθεί ότι με το κλάμα μπορεί να πετύχει τον όποιο στόχο του, είναι δεδομένο ότι θα το έχει στο… τσεπάκι κάθε φορά που θα θέλει εγγυημένα αποτελέσματα. Εκεί είναι που εσείς δεν πρέπει να πέσετε στην παγίδα αν αυτό που ζητάει προσκρούει στην κοινή λογική.

Υπερβολική επιείκεια: Τι κι αν αρκετές συμπεριφορές του παιδιού σας είναι απαράδεκτες; Μόνο και μόνο για να μη χαλάσετε τις λίγες (λόγω συγκυριών) στιγμές που προλαβαίνετε να περάσετε μαζί του, δε φροντίζετε να το πειθαρχείτε, χωρίς να συνειδητοποιείτε τις συνέπειες.

Ανταμοιβές χωρίς μέτρο: Ένας καλός λόγος, μια ανταμοιβή, ακόμα και συμβολική, είναι πάντα επιθυμητή από όλους μας. Το θέμα όμως είναι να μη φτάνετε σε υπερβολές ακόμα και για κάτι απλό και αυτονόητο που καταφέρνει το παιδί, γιατί έτσι απλά το κακομαθαίνετε.

 Mother.gr

Related

Break New 257609427156427394

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item