.

Ένας μικρός αλτρουιστής!

Ένας μικρός αλτρουιστής! Λόγω ηλικίας, είναι άτοπο να περιμένετε να δείξει αλτρουιστικές τάσεις ό,τι και να κάνετε. Το ζητούμενο λοιπόν...


Ένας μικρός αλτρουιστής!

Λόγω ηλικίας, είναι άτοπο να περιμένετε να δείξει αλτρουιστικές τάσεις ό,τι και να κάνετε. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να αρχίσει να διδάσκεται από νωρίς την προσφορά στο συνάνθρωπο, για να γίνει αλτρουιστής όταν μεγαλώσει.

Ο πρώτος «χρυσός» κανόνας για να μεγαλώσετε ένα παιδί που θα νοιάζεται για το διπλανό του είναι να έχετε επενδύσει από νωρίς στο διάλογο. Αν έχει μάθει να συνδιαλέγεται μαζί σας, άρα να ακούει και να κατανοεί πώς νιώθει κάποιο τρίτο πρόσωπο, είναι πολύ πιθανό αργότερα να απολαμβάνει να το κάνει γενικά στη ζωή του.

Να δείχνετε ζωηρό ενδιαφέρον για κάθε σκέψη, ανησυχία ή ανάγκη του παιδιού και να είσαστε σίγουροι ότι κι αυτό με τη σειρά του θα κάνει το ίδιο στη ζωή του με διάφορους συνανθρώπους του. Διδάξτε στο παιδί ότι δε θα πρέπει να περιμένει ανταλλάγματα όταν φροντίζει ή νοιάζεται κάποιον.

Θα πρέπει να καλλιεργηθεί η νοοτροπία της άδολης προσφοράς (με οποιονδήποτε τρόπο) όποτε νιώσει την ανάγκη. Δώστε του να καταλάβει πόσο όμορφα νιώθει ο άνθρωπος που θα γίνει αποδέκτης μιας εξίσου όμορφης συμπεριφοράς απέναντί του. Ακόμα περισσότερο όταν δεν πρόκειται για ένα οικείο άτομο!

 Mother.gr

Related

Break New 6738914379665862892

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item