.

Ποια είναι η σωστή στάση στο τρέξιμο

Η σωστή στάση στο τρέξιμο σε βοηθά να αποφύγεις τραυματισμούς, αλλά και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Δες τα βασικά σημεία. Με...


Η σωστή στάση στο τρέξιμο σε βοηθά να αποφύγεις τραυματισμούς, αλλά και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Δες τα βασικά σημεία.

Μείνε ίσια.

Τη στιγμή που το πέλμα σου θα πατάει στο έδαφος θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το γόνατό σου, που στο τέρμα της δρασκελιάς θα πρέπει να είναι κάτω από το ισχίο σου. Για να καταφέρεις αυτή την ευθυγράμμιση, γείρε πολύ λίγο μπροστά, περίπου 2-3 μοίρες. Έτσι, θα πετύχεις την απόλυτα ρευστή κίνηση.

Κοίτα μπροστά.

Για να μένει το σώμα σου ίσιο, να πατάς ελαφριά και να αναπνέεις πιο εύκολα, φαντάσου τον εαυτό σου κρεμασμένο από ένα σχοινί που ξεκινάει από την κορυφή του κεφαλιού σου, σαν να είσαι μαριονέτα. Όσο εσύ θα... κρέμεσαι έτσι, η βαρύτητα θα ευθυγραμμίζει αποτελεσματικά το κεφάλι, τον κορμό και τα ισχία σου. Κράτησε ψηλά το πιγούνι, κατευθύνοντας ταμάτια σου μπροστά αντί να κοιτάς κάτω το έδαφος.

Χαλάρωσε τις γροθιές.

Φαντάσου ότι κρατάς απαλά ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη. Όταν σφίγγεις τις γροθιές συσπώνται οι μύες σου και αυτό σου κλέβει ενέργεια.

Ανεβοκατέβαζε τα χέρια.

Κράτα τους αγκώνες σου λυγισμένους σε γωνία 90 μοιρών – αλλά μην τους κρατάς ανοιχτούς σαν φτερά και μην τους κουνάς μπρος-πίσω. Έτσι, σπαταλάς χωρίς λόγο ενέργεια. Έχε τους ώμους χαλαρούς και λίκνιζε τα χέρια μαλακά μέχρι περίπου το στήθος και τα ισχία σου. Όλη η φόρα θα πρέπει να σε κινεί μπροστά.

Πρόσεξε την προσγείωση.

Οι περισσότεροι δρομείς προσγειώνονται στο έδαφος με τα δάχτυλα ή τις φτέρνες, ιδανικά όμως θα πρέπει να πατάς στο μαλακό τμήμα ανάμεσα στα δάχτυλα και στην καμάρα του ποδιού και από κει να δίνεις ώθηση για να ξεκολλάει ξανά το πόδι σου για την επόμενη δρασκελιά. Οι δρομείς που προσγειώνονται στις φτέρνες τις επιβαρύνουν και ρισκάρουν προβλήματα με τη μέση τους. Όταν προσγειώνεσαι στα δάχτυλα, ασκείται επιπλέον πίεση στους μυς της γάμπας.


Shape.gr

Related

Break New 7880519056912532658

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item