.

Δάσκαλοι Ιδρυτές Πολεμικών Τεχνών!

Jigoro Kano (28/10/1860 - 4/5/1938) - Judo Ο πατέρας του Judo. Μεγάλος Δάσκαλος αλλά και παιδαγωγός, είχε εκπαιδευτεί στα παραδοσιακά B...


Jigoro Kano (28/10/1860 - 4/5/1938) - Judo

Ο πατέρας του Judo. Μεγάλος Δάσκαλος αλλά και παιδαγωγός, είχε εκπαιδευτεί στα παραδοσιακά Budo της εποχής του και ιδιαίτερα στο Jujutsu. Δημιούργησε το Judo το 1884 περίπου, θέλοντας να δημιουργήσει ένα άθλημα το οποίο θα αποσκοπούσε στην διάπλαση του χαρακτήρα, διατηρώντας παράλληλα τα στοιχεία της πολεμικής τέχνης.

Το Judo ήταν η πρώτη Ιαπωνική Πολεμική Τέχνη, που γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση και η πρώτη που έγινε επίσημο Ολυμπιακό άθλημα. Ο Jigoro Kano υπήρξε ο πρώτος ασιάτης, μέλος της Δεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Πέθανε αφού πρώτα είχε πετυχει το σκοπό του, να γίνει δηλαδή το Judo Ολυμπιακό άθλημα!


Gichin Funakoshi (1868 - 1957) - Shotokan Karate Do

Ο πατέρας του σύγχρονου Καράτε. Γεννήθηκε στο Shuri της Okinawa το 1868. Από νέος, μαθήτευσε κοντά σε δυο διασημους Δασκάλους της εποχής εκείνης. Από τον Yasutsune Azato έμαθε το Shuri-te, από τον Yasutsune Itosu, έμαθε το Naha-te. Από αυτά τα δύο στύλ, δημιούργησε το Shotokan karate Do. Ο Funakoshi-sensei έφερε το karate στην Ιαπωνία.

Το 1917-1922 του ζήτησαν να παρουσιάσει την τέχνη του και ο κόσμος στην Ιαπωνία ενθουσιάστηκε. Υστερα από αυτό ο Δάσκαλος Funakoshi αποφάσισε να παραμείνει στη Ιαπωνία για να διδάξει και να προωθήσει την τέχνη του, το Shotokan karate Do, που είναι σήμερα το ποιό διάσημο Καράτε σε όλο τον κόσμο. Εδινε σημασία στα Kata και στη φιλοσοφική προσέγγιση της Πολεμικής Τέχνης. Θεωρούσε το Καράτε σαν ένα μέσον για την τελειοποίηση και την ισχυροποίηση του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο Δάσκαλος Gichin Funakoshi έφυγε το 1957 σε ηλικία 89 ετών.


Choi Hong Hi (9/11/1918 - 15/6/2002) - Τae Kwon Do

Ο στρατηγός Choi ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε και έκανε γνωστό παγκοσμίως το Τae Kwon Do. Εχοντας εκπαιδευτεί στις παραδοσιακές πολ. τέχνες της Κορέας αλλά και στο ιαπωνικό καράτε, ίδρυσε το 1955 μια απο τις πιό διαδεδομένες πολεμικές τέχνες στον κόσμο αφού πρώτα την είχε παρουσιάσει επίσημα στον στρατό της Κορέας.

Συνδίασε στοιχεία από το taekkyeon και το karate για να αναπτύξει το Taekwon-Do που σημαίνει "ο δρόμος των ποδιών και των χεριών" Εφυγε το απόγευμα της 15/6/2002 στην Pyongyang, της Β.Κορέας σε ηλικία 83 ετών. Μέχρι τον θάνατό του, ήταν ο αρχηγός στην παγκόσμια Ομοσπονδία (International TaeKwon-Do Federation).


Gogen Yamaguchi (1909 - 1989) - Goju Ryu

Ο Δάσκαλος Yamaguchi είναι ίσως ο ποιό γνωστός Δάσκαλος του Ιαπωνικού Goju. Ιδρυτής του Ιαπωνικού στύλ Goju Ryu. Έμεινε γνωστός με το ψευδώνυμο "η Γάτα", εξαιτίας των μεγάλων του ικανοτήτων και της ευκινησίας του, (γνωστός επίσης και ως ο "Σκληρός Yamaguchi").

Ποτέ δεν ξεκινούσε έναν καυγά, αλλά και ποτέ δεν έκανε πίσω όταν ο καυγάς ξέσπαγε. Ηταν γνωστός για τη σκληρή του διδασκαλία και τη μαχητική εφαρμογή της τέχνης. Βαθιά θρησκευόμενος, ασχολήθηκε πολύ με την εσωτερική και φιλοσοφική πλευρά των πολεμικών τεχνών και περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα απομονωμένος σαν ασκητής. Εδινε μεγάλη σημασία όχι μόνο στην πολεμική τέχνη αλλά και στην αναπνοή και τον Διαλογισμό.


Choi, Yong Sul (1904-1986) - Hapkido

Το Hapkido είναι η πολεμική τέχνη του μεγάλου Δασκάλου Choi, Yong Sul. Ο Δάσκαλος Choi γεννήθηκε στην Κορέα. Απήχθη σε μικρή ηλικία και βρέθηκε στην Ιαπωνία. Μαθητής για πολλά χρόνια του Δασκάλου Takeda Sokaku(1859-1943) στο Daito-Ryu Aikijutsu, ο οποίος είχε τη φήμη πολύ σκληρού πολεμιστή.

Μαζι με τον Choi σπουδαστής στη σχολή του Takeda ήταν και ο Μorihei Ueshiba που αργότερα ίδρυσε το AIKIDO. Hapkido και AIKIDO έχουν την ίδια ρίζα και στο 85% της τεχνικής τους είναι όμοια, με την μόνη διαφορα ότι το Hapkido απορρόφησε πολύ γρήγορα στοιχεία από άλλες κορεάτικες πολεμικές τέχνες. Στο τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου, ο Δάσκαλος Choi γύρισε στην Κορέα για να διδάξει τη νέα πολεμική τέχνη που βασίστηκε στο Daito-Ryu Aikijutsu που είχε μάθει στην Ιαπωνία. Αυτή η νέα πολεμική τέχνη ήταν το Hapkido.

 w4u.eexi.gr

Related

Break New 1941332633351796749

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item