.

Καρκίνος του στόματος: Η ουσία που εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα

Ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται συνήθως σε ανθρώπους ηλικίας άνω των σαράντα ετών αλλά μπορεί να προσβάλλει άτομα οποιασδήποτε ηλικία...


Ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται συνήθως σε ανθρώπους ηλικίας άνω των σαράντα ετών αλλά μπορεί να προσβάλλει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας. Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του στόματος προέρχονται από καρκινώματα του πλακώδους επιθηλίου. Τα κύτταρα του πλακώδους επιθηλίου επενδύουν εσωτερικά τη στοματική κοιλότητα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια ουσία που βρίσκεται στις ντομάτες προστατεύει από τον καρκίνο του στόματος. Βιοχημικοί από το Hebrew University της Ιερουσαλήμ ανακάλυψαν ότι η ουσία λυκοπένιο, η οποία περιέχεται στην ντομάτα, βοηθά στην αναστολή αλλά και στην πλήρη εξόντωση των καρκινικών κυττάρων του στόματος.

Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι για το πώς η χρωστική ουσία μπορεί να αποτρέπει τον καρκίνο του στόματος, αλλά πιστεύουν ότι οι χημικές διεργασίες προκαλούν μια φυσική διαδικασία, η οποία βοηθά στην εξολόθρευση των καρκινικών κυττάρων. Πιστεύουν ακόμη ότι η ευεργετική επίδραση της ντομάτας δεν σχετίζεται μόνο με τον καρκίνο του στόματος, αλλά μπορεί να διαδραματίζει ρόλο και στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και σε ασθένειες του νευρικού συστήματος. Άλλες έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο σε ειδική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος, καθώς και άλλων καρκίνων, όπως του στήθους, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου.

 www.onmed.gr

Related

Break New 8097286913828707261

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item