.

Τα οφέλη της άσκησης και πώς θα την αγαπήσουν (και) τα παιδιά μας

Τα οφέλη της άσκησης είναι λίγο πολύ γνωστά. Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση και ας προχωρήσουμε στο διαταύτα που δεν είναι άλλο από την εφα...


Τα οφέλη της άσκησης είναι λίγο πολύ γνωστά. Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση και ας προχωρήσουμε στο διαταύτα που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, δηλαδή από την αξιοποίηση της γνώσης για την σημασία της άσκησης, στην καθημερινή ζωή. Η άσκηση λοιπόν προσφέρει:

•Σωστή στάση σώματος
•Αρμονική ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος
•Αυξημένη αντοχή
•Υγιές καρδιοαγγειακό σύστημα
*Καλή φυσική κατάσταση
•Έλεγχο τουσωματικού βάρους
•Συντονισμένες κινήσεις
•Καλή υγεία και αποφυγή χρόνιων νοσημάτων
•Αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα,ομαδικό πνεύμα

Πώς θα κάνουμε όμως τους πιτσιρικάδες να αγαπήσουν την άσκηση . Το χρέος είναι δικό μας και οι λύσεις απλές. -Κάνε ό,τι κάνω. Ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του διαρκώς καθιστούς ή ξαπλωμένους μέσα στο σπίτι, το πιθανότερο είναι να υιοθετήσει και εκείνο τις ίδιες συμπεριφορές. Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα βάζοντας την κίνηση στη ζωή μας.

-Κάνουμε την άσκηση παιχνίδι. Στην πιλοτή, τον κήπο ή την πλησιέστερη αλάνα της περιοχής μας, μια μπάλα, ένα σκοινάκι ή το ποδήλατο , μαζί με καλή διάθεση και φαντασία, αρκούν!
-Κλείνουμε την TV. Η τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο απαγορεύεται δια ροπάλου! Επίσης περιορίζουμε την τηλεθέαση ή την ενασχόληση του παιδιού με ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστές που εξ ορισμού το καθηλώνουν. Ορίζουμε συγκεκριμένες ώρες και μέρες και μένουμε συνεπείς. γυμναστική με τα παιδιά
-Ευκαιρία για κίνηση! Δεν χάνουμε την ευκαιρία περπάτημα και σωματική δραστηριότητα μαζί με το παιδί μας. Πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια, προτιμάμε τις σκάλες από το ασανσέρ, ζητάμε από το παιδί να μας βοηθήσει στις οικιακές εργασίες ή το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Επίσης

-Εξετάζουμε τις εναλλακτικές για εκγύμναση στην περιοχή μας και δίνουμε στο παιδί επιλογές. Αν μάλιστα συνεννοηθούμε με τη μαμά του καλύτερού τουφίλου να πηγαίνουν μαζί στο μπάσκετ, το χορόή το ποδόσφαιρο, οι πιθανότητες να του αρέσει και να συνεχίσει τις προπονήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

-Δεν πιέζουμε το παιδί να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα που δεν αγαπά. Δεν θέλουμε να συνδέσει την εκγύμναση με άγχος και αρνητικά συναισθήματα!

Προσοχή!

Προτού καταλήξουμε στο είδος της γυμναστικής με την οποία θα ασχοληθεί το παιδί μας, ενημερώνουμε τον παιδίατρο και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε τη συγκατάθεσή του.Επίσης, δεν το παρακάνουμε με τη γυμναστική .

Ο γυμναστής που θα προπονεί το παιδί μας θα καθορίσει το χρόνο και τη συχνότητα άθλησής του λαμβάνοντας υπόψιν τους ατομικούς του παράγοντες (βάρος, ύψος, ηλικία κ.ά.). Ο γενικός κανόνας πάντως είναι ότι για παιδιά άνω των δυο ετών, αρκεί μια ώρα την ημέρα άσκηση.

 clickatlife.gr

Related

Break New 2660858522407530035

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item