.

Κινδύνευε να μην περπατήσει ξανά και μέσα σε δύο χρόνια μεταμορφώθηκε

O νεαρός Mo Samuels από την Κορνουάλη έχασε σε ηλικία 17 ετών και μέσα σε ένα σύντομο διάστημα πολλά κιλά. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα πρό...


O νεαρός Mo Samuels από την Κορνουάλη έχασε σε ηλικία 17 ετών και μέσα σε ένα σύντομο διάστημα πολλά κιλά. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα υγείας που είχε τον έκανε μετά βίας να μπορεί να λυγίσει ακόμη και τα γόνατά του. Όμως μέσα σε δύο χρόνια όχι μόνο κατάφερε να ανακάμψει αλλά και να μεταμορφωθεί. Με καθημερινή άσκηση και διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες δε θυμίζει σε τίποτα το πολύ αδύνατο αγόρι του παρελθόντος. «Αν κοιτάξω στο παρελθόν τον εαυτό μου, πριν από ένα χρόνο, θεωρώ ότι είμαι αγνώριστος. Είμαι τόσο περήφανος για το πού έχω φτάσει και τι έχω πετύχει» αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, το 2013 ο 17χρονος τότε Mo, ο οποίος πάντα υπέφερε από μια χρόνια πάθηση που ονομάζεται λεμφοίδημα, η οποία προκαλούσε οίδημα στο γόνατό του, ξύπνησε ένα βράδυ με αβάσταχτο πόνο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μια απειλητική για τη ζωή του βακτηριακή λοίμωξη στην άρθρωση του γονάτου του, η οποία μεταφερόταν στο αίμα του.

Έμεινε στο νοσοκομείο, συνδεδεμένος με μηχανήματα για σχεδόν ένα μήνα και, όπως περιγράφει ο ίδιος, έζησε την απόλυτη κόλαση καθώς υπέφερε από έντονους πόνους. Όπως τον ενημέρωσαν υπήρξε μάλιστα και ο κίνδυνος να έχει σοβαρό πρόβλημα και να μην μπορέσει να περπατήσει ξανά και κάθε μέρα ήταν ένας Γολγοθάς για εκείνον.

Βλέποντας μέσα στο νοσοκομείο πόσο αδύναμος είχε γίνει και πόσα κιλά είχε χάσει θέλησε να ξανακερδίσει τη ζωή και προσπαθούσε να σταθεί ξανά στα πόδια του παρά το σοβαρό πρόβλημα του. «Ακόμη και στο ντους προσπαθούσα να σταθώ στο ένα μου πόδι και υπέφερα από το άλλο μου γόνατο» λέει ο ίδιος και προσθέτει ότι μετά από κάποιο διάστημα κατάφερε να αναρρώσει και να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες.

Έσπρωξε τον εαυτό του να αγγίξει τα όρια για να ξαναβρεί την παλιά του εικόνα και ξεκίνησε γυμναστική και κολύμβηση σταδιακά. Μέσα σε κάποιο διάστημα από το να μην μπορεί να σταθεί καν όρθιος, κατάφερε να κάνει ασκήσεις που δεν φανταζόταν ποτέ. Η γυμναστική έγινε όλο και πιο εντατική και δεν περνούσε μέρα που να μην ασκείται ενώ ρύθμισε την διατροφή του, αυξάνοντας σταδιακά και το σωματικό του βάρος ακολουθώντας πρόγραμμα αθλητών bodybuilding και καταναλώνοντας πρωτεΐνη.

Το αποτέλεσμα μέσα σε δύο χρόνια είναι εντυπωσιακό. Πήρε μάλιστα μέρος και σε ανάλογο διαγωνισμό και κατέκτησε την τρίτη θέση. «Πάνε τώρα δύο χρόνια από τότε που αρρώστησα και είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου» λέει ο ίδιος μιλώντας για την ιστορία του.www.newsbeast.gr

Related

Break New 6757499324523837341

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item