.

Προβλήματα και λύσεις για όσους γυμνάζονται

Αδιαμφισβήτητα η γυμναστική είναι ένα από τα καλύτερα δώρα, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Δεν αποκλείεται όμως να μας δημιουργή...


Αδιαμφισβήτητα η γυμναστική είναι ένα από τα καλύτερα δώρα, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Δεν αποκλείεται όμως να μας δημιουργήσει και ορισμένα μικροπροβλήματα. Δείτε ποια είναι αυτά και πώς θα τα αντιμετωπίσετε.

Βοηθάει στην καύση λίπους (άρα και στην απώλεια βάρους), ενώ παράλληλα βελτιώνει την υγεία μας, τη διάθεσή μας και την εικόνα του σώματός μας. Όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Έτσι, όσοι γυμνάζονται συστηματικά, έρχονται μερικές φορές αντιμέτωποι με ορισμένα προβλήματα, τα οποία παρόλο που, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν λόγο για να σταματήσουν να γυμνάζονται, είναι αρκετά ενοχλητικά.

«Φουσκάλες» από τα παπούτσια

Πολλές φορές, μετά από το τρέξιμο εμφανίζονται επώδυνες «φουσκάλες» στα πόδια, ακόμα και αν το παπούτσι είναι στο ιδανικό μέγεθος.

Η λύση: Μην προσπαθήσετε να «σκάσετε» τη φουσκάλα, γιατι θα μολυνθεί το σημείο. Αντίθετα, καλύψτε την με έναν επίδεσμο. Εάν ο πόνος επιμένει, τότε χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη βελόνα για να τρυπήσετε και να στραγγίσετε την φουσκάλα, με προσοχή να μην ξεφλουδίσετε την επιδερμίδα.Αμέσως μετά απλώστε στο σημείο μια αντιβιωτική κρέμα και καλύψτε το με επίδεσμο.

Το «πιάσιμο» της επόμενης μέρας

Το σύμπτωμα αυτό, συνήθως εμφανίζεται όταν έχετε αυξήσει την ένταση της γυμναστικής σας. Ξεκινάει την επόμενη μέρα και εκδηλώνεται με μυϊκούς πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η λύση: Μην σταματήσετε να γυμνάζεστε, καθώς η έλλειψη άσκησης, θα εντείνει το πρόβλημα. Δοκιμάστε γυμναστική ήπιας έντασης, όπως τζόκινγκ ή κολύμβηση. Η θερμοφόρα στα σημεία που σας πονούν μπορεί να βοηθήσει.

Ακμή

Είναι πιθανό να πρόκειται για μηχανική ακμή, που προκαλείται από παγιδευμένη υγρασία και ζέστη, σε συνδυασμό με την τριβή. Παρατηρείται συνήθως στα σημεία όπου ιδρώνουμε πολύ, όπως το στέρνο, το σημείο του σουτιέν, η πλάτη ή το σημείο στο οποίο ακουμπά το λάστιχο της φόρμας.

Η λύση: Για να την αποφύγετε, χρησιμοποιήστε αμέσως μετά την γυμναστική, ένα σαπούνι, το οποίο να περιέχει σαλικυλικό οξύ. Καθαρίστε απαλά την περιοχή, αποφεύγοντας το έντονο τρίψιμο, καθώς θα ερεθίσει το σημείο περισσότερο.

Περισσότερα στο http://www.liveit.gr/

 myself.gr

Related

Break New 7149629791104062368

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item