.

Πυροσβέστης η ΕΛΟΤ

Την πρωτοβουλία να γεφυρώσει το χάσμα στη διαμάχη της πολιτείας με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία του τάε κβον ντο, ανέλαβε η ελληνική ομοσπονδ...


Την πρωτοβουλία να γεφυρώσει το χάσμα στη διαμάχη της πολιτείας με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία του τάε κβον ντο, ανέλαβε η ελληνική ομοσπονδία προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε κβον ντο (ΕΛΟΤ) εκφράζει την έκπληξη, την απορία και την ανησυχία της σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη διαμάχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) για την οποία ουδεμία σχέση έχει η ομοσπονδία μας.

Το πρόβλημα έχει προκύψει από την απόρριψη εκ μέρους της ΓΓΑ του αιτήματος Ελλήνων προπονητών του αθλήματος μας που επιθυμούσαν την αναγνώριση του διπλώματος προπονητή που έλαβαν από σχολές προπονητών που οργάνωσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η ΕΛΟΤ και που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών με απόφαση της ETU από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε κβον ντο Νίκος Θωμαΐδης και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Φυσεντζίδης στη προσπάθεια τους να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση και να αρθεί ο αποκλεισμός της Ελλάδας συναντήθηκαν άμεσα με τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό και αργότερα την ίδια ημέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θανάση Πραγαλό. Στα πλαίσια των επαφών της και με δεδομένη την ευαισθησία όλων των πλευρών η ΕΛΟΤ θεωρεί ότι λίαν συντόμως θα υπάρξει ευνοϊκή λύση στο πρόβλημα.

Η ΕΛΟΤ ελπίζει ότι με τη στήριξη της ΓΓΑ θα βρεθεί η λύση ώστε να εκλείψει η έντονη ανησυχία και αγωνία που προέκυψε στα σωματεία μας και τους αθλητές μας. Όσον αφορά το θέμα που επίσης προέκυψε σχετικά με την έγκαιρη ή μη χρονικά κατάθεση στη ΓΓΑ των απολογισμών και ισολογισμών 2014 και 2015 καθώς και του προϋπολογισμού του έτους 2016 η ΕΛΟΤ θέλει να πιστεύει ότι το πρόβλημα προήλθε εκ παραδρομής και από κακή ενημέρωση των υπηρεσιών της ΓΓΑ.

Για του λόγου το αληθές λοιπόν σας αναφέρουμε τις ημερομηνίες έγκαιρης κατάθεσης των φακέλων που για κάθε έτος, βάσει νόμου, πρέπει να κατατίθενται μέχρι την 31η Μαρτίου της επόμενης χρονιάς. Με αριθμό πρωτοκόλλου λήψης 86557/31-3-2015 έφθασαν στο υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, 86668/31-3-2015 στη ΓΓΑ, 2/21645 στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, 23246/31-3-2015 στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2016 εστάλη στη ΓΓΑ και ελήφθη με αριθμό πρωτοκόλλου στις 18 -11-2015. Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένοι στάλθηκαν εκ νέου χθες 28 Μαρτίου 2016».

sportsfeed.gr

Related

TAEKWON-DO 9012273147878431282

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item