.

Καρκίνος προστάτη: Πόσες ώρες γυμναστικής αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης

Οι άντρες που έχουν εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους εάν παραμένουν σωματικά δραστή...


Οι άντρες που έχουν εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους εάν παραμένουν σωματικά δραστήριοι. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου (AACR), η γυμναστική εγγυάται καλύτερη πρόγνωση για τους ασθενείς. Μόλις πέντε ώρες ήπιας άσκησης την εβδομάδα (περπάτημα, ποδήλατο, κηπουρική, τένις) αυξάνουν κατά ένα τρίτο τις πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο του προστάτη, διαπίστωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 10.000 άντρες με καρκίνο του προστάτη και κάλυπταν διάστημα 20 ετών. Οι αναλύσεις υπέδειξαν ότι οι ασθενείς που γυμνάζονταν τουλάχιστον 5 ώρες σε εβδομαδιαία βάση είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο σε σύγκριση με άντρες που γυμνάζονταν λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα.

Οι ερευνητές σημειώνουν, ωστόσο, ότι μόνο το περπάτημα δεν αρκεί για να επιτύχουν οι άντρες καλύτερα αποτελέσματα, αλλά η ήπια σωματική άσκηση πρέπει να συνδυάζεται και με πιο έντονες μορφές γυμναστικής για περισσότερα οφέλη. Θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες επί του θέματος ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η ακριβής «δόση» γυμναστικής και ποιοι συνδυασμοί μορφών άσκησης εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή πρόγνωση.

 www.onmed.gr

Related

Yγεία 6620314835366352173

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item