.

Ποιες ασθένειες προκαλούν τα μικρόβια του γυμναστηρίου

Τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στα όργανα των γυμναστηρίων είναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν στις τουαλέτες, σύμφωνα με τα αποτ...


Τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στα όργανα των γυμναστηρίων είναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν στις τουαλέτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας. Ερευνητές από τη βρετανική ιστοσελίδα FitRated, οι οποίοι επισκέφθηκαν τρία τυχαία γυμναστήρια από αλυσίδες γυμναστηρίων της Βρετανίας και πήραν δείγματα από 27 διαφορετικά όργανα, διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα βακτήρια βρίσκονται στα μηχανήματα και τα ελεύθερα.

Όπως αναφέρουν, κάθε φορά που αγγίζουμε τα κουμπιά σε έναν κυλιόμενο διάδρομο ή πιάνουμε τον αλτήρα για να κάνουμε μερικά σετ, ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια τα οποία είναι ανθεκτικά ακόμη και στα αντιβιοτικά και μπορεί να προκαλέσουν από εξανθήματα και πνευμονία έως σηψαιμία. Οι ερευνητές έστειλαν τα δείγματα από τα γυμναστήρια στο εργαστήριο περιβαλλοντικών ελέγχων EmLab P&K για ανάλυση και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:

-Κάθε όργανο έφερε κατά μέσον όρο περισσότερα από 1 εκατομμύριο μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα.

-Το στατικό ποδήλατο είχε 39 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ όσα ανευρίσκονται στον δίσκο φαγητού μιας σχολικής καφετέριας.

-Ο κυλιόμενος διάδρομος είχε 74 φορές περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι η βρύση σε μία δημόσια τουαλέτα.

-Το σετ με ελεύθερα βάρη είχε 362 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι το κάθισμα μιας τουαλέτας. Συνολικά, περισσότερο από το 70% των βακτηρίων που ανιχνεύθηκαν είναι δυνητικά επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την Τσέλσι Φρήμπερν, από την δημιουργική ομάδα του FitRated, ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου χρησιμοποιείται από δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι λερώνονται και ιδρώνουν.

Πώς θα προστατευτείτε

Οι ειδικοί του FitRated συνιστούν:

-Να καθαρίζετε με απολυμαντικό μαντηλάκι τα όργανα γυμναστικής πριν ασκηθείτε και αμέσως μόλις τελειώσετε.

-Να πλένετε τα χέρια σας με άφθονο σαπούνι και νερό πριν και μετά από κάθε προπόνηση.

-Στη διάρκεια της προπόνησης να φοράτε μία κορδέλα στα μαλλιά για να απορροφά τον ιδρώτα και να μην αγγίζετε με τα χέρια σας το πρόσωπό σας.

-Μην περπατάτε ξυπόλητοι στο γυμναστήριο.

-Αλλάζατε ρούχα αμέσως μετά την προπόνηση.

www.onmed.gr/

Related

Yγεία 3696189819181015263

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item