.

Τα 13 είδη καρκίνου που «πολεμά» η άσκηση

Το ότι η άσκηση σώζει… ζωές έχει κατά καιρούς επισημανθεί από δεκάδες έρευνες. Όμως σύμφωνα με νέα, μεγάλη επιστημονική μελέτη, η άσκηση...


Το ότι η άσκηση σώζει… ζωές έχει κατά καιρούς επισημανθεί από δεκάδες έρευνες. Όμως σύμφωνα με νέα, μεγάλη επιστημονική μελέτη, η άσκηση μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο σε 13 είδη καρκίνου, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, όπως το βάρος και το κάπνισμα.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι ασκούνταν τακτικά είχαν 43% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον οισοφάγο και 27% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο στο συκώτι σε διάστημα 11 χρόνων συγκριτικά με όσους δεν ασκούνταν.

Συγκεκριμένα είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα, 23% για καρκίνο στα νεφρά, 22% για καρκίνο στο στομάχι, 21% για καρκίνο του ενδομητρίου, 20% για μυελοειδή λευχαιμία, 17% για μυέλωμα, 16% για καρκίνο του εντέρου, 15% για καρκίνο στον εγκέφαλο και τον αυχένα, 13% για καρκίνο στον ορθό, 13% για καρκίνο της ουροδόχου κύστης και 10% για καρκίνο του μαστού.

Κατά μέσο όρο, όσοι ασκούνταν και συμμετείχαν στην μελέτη έκαναν δυόμιση ώρες μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα), κάθε εβδομάδα.

 In2life.gr

Related

Yγεία 6156412552821846997

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item