.

Διαβήτης και απώλεια βάρους: Πόσα κιλά μειώνουν κατά 90% τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι η δραστική απώλεια βάρους, αποφαίνονται οι επιστ...


Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι η δραστική απώλεια βάρους, αποφαίνονται οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την πρόληψη της νόσου.

Η μελέτη, που αποκαλείται PREVIEW, διεξάγεται σε οκτώ χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Δανία, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Αυστραλία και ο Καναδάς. Συνολικώς συμμετέχουν 2.500 εθελοντές όλων των ηλικιών που πάσχουν από προδιαβήτη, δηλαδή έχουν επίπεδα σακχάρου όταν είναι νηστικοί μεταξύ 100 και 125 mg/dl (το σάκχαρο είναι φυσιολογικό όταν είναι κάτω από 100 mg/dl το πρωί πριν το φαγητό, ενώ όταν είναι πάνω από 125 mg/dl τότε το άτομο πάσχει από διαβήτη).

Οι εθελοντές ακολούθησαν επί οκτώ εβδομάδες ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που τους παρείχε μόλις 800 θερμίδες την ημέρα, ενώ έκαναν υπό επίβλεψη συστηματική γυμναστική, με αποτέλεσμα να χάσουν κατά μέσον όρο το 10,8% του αρχικού σωματικού βάρους τους μέσα σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η απώλεια του 10% του αρχικού σωματικού βάρους μπορεί να μειώσει έως 90% τις πιθανότητες αναπτύξεως της νόσου. Οι εθελοντές έχουν τώρα χωρισθεί σε ομάδες και συνεχίζουν για δύο χρόνια διάφορα προγράμματα άσκησης και διατροφής, ώστε να εξεταστούν οι επιδράσεις της υψηλής και της χαμηλής έντασης γυμναστικής στον κίνδυνο διαβήτη, καθώς και οι επιδράσεις διαφόρων διαιτολογίων (π.χ. με πολλές ή λίγες πρωτεΐνες και με τρόφιμα με υψηλό ή χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη). Τα νέα ευρήματα θα παρουσιασθούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Παχυσαρκία (EOS 2016) που θα διεξαχθεί 1-4 Ιουνίου 2016 στο Γκότενμπουργκ της Σουηδίας.

 www.onmed.gr

Related

Yγεία 797166800084904113

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item