.

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Ισπανοί επιστήμονες εξέτασαν τα οφέλη διαφόρων μορφών άσκησης για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση και κατέληξαν στο είδος γυμναστικής που ...


Ισπανοί επιστήμονες εξέτασαν τα οφέλη διαφόρων μορφών άσκησης για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση και κατέληξαν στο είδος γυμναστικής που παρέχει τη μεγαλύτερη ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Maturitas, η γυμναστική επιδρά τόσο έντονα που μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει φυσική εναλλακτική λύση στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT).

Γιατροί και άλλοι επιστήμονες από την Ισπανική Εταιρία Εμμηνόπαυσης, την Ισπανική Καρδιολογική Εταιρία και την Ισπανική Ομοσπονδία Αθλητικής Ιατρικής πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) σε δημοσιευμένες μελέτες που αφορούσαν τα οφέλη της γυμναστικής στην εμμηνόπαυση. Διαπίστωσαν ότι οι ασκήσεις Πιλάτες, μια εξαιρετικά δημοφιλής μορφή σωματικής άσκησης, είναι η ιδανική γυμναστική για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, καθώς δυναμώνει τα οστά και τους μυς και παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Για όσες γυναίκες προτιμούν μια πιο «ζωηρή» μορφή γυμναστικής, οι Ισπανοί ειδικοί προτείνουν τις ασκήσεις με βάρη ή την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση. Όλες οι μορφές άσκησης, από την κολύμβηση έως το χορό, παρέχουν σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες, ωστόσο οι παραπάνω ξεχωρίζουν για τη θετική τους επίδραση στην ισορροπία ώστε να προληφθούν πτώσεις και τραυματισμοί.

Η συστηματική γυμναστική ωφελεί κάθε πτυχή της υγείας και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Όσον αφορά την περίοδο της εμμηνόπαυσης συγκεκριμένα, η γυμναστική θεωρείται πως βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις εξάψεις, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης που προκύπτει λόγω ορμονικών μεταβολών.

 www.onmed.gr

Related

Break New 3240426230066970722

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item