.

Η άλλη όψη των κοινωνικών δικτύων

Αν κανείς χρησιμοποιεί το Facebook για να επικοινωνεί με τους άλλους και γενικά για να ενημερώνεται, έχει καλώς. Αν όμως ο βασικός σκοπό...


Αν κανείς χρησιμοποιεί το Facebook για να επικοινωνεί με τους άλλους και γενικά για να ενημερώνεται, έχει καλώς. Αν όμως ο βασικός σκοπός του είναι να «κατασκοπεύει» τις ζωές των άλλων, τότε θα σκάσει από τη ζήλια του και θα πάθει κατάθλιψη. Το Facebook μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και υγιής δραστηριότητα, αν οι χρήστες το αξιοποιούν για να μένουν συνδεδεμένοι με την οικογένεια και με τους παλιούς φίλους τους, ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες και σημαντικές πλευρές της ζωής τους.

Αν όμως, χρησιμοποιείται για να δει ένας χρήστης πώς είναι η οικονομική κατάσταση κάποιου γνωστού του ή πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος φίλος του με τον ή την σύντροφό του πράγματα που προκαλούν ζήλια τότε η χρήση του Facebook μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Τα ίδια αποτελέσματα έχει για πολλούς ανθρώπους το να διαβάζουν αναρτήσεις για γνωστούς του που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, μένουν σε πλούσια σπίτια ή πάνε πολυτελείς διακοπές. Όλα αυτά μπορεί κάποιους να τους διασκεδάζουν αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να «πυροδοτήσουν» αισθήματα μειονεξίας και, τελικά, κατάθλιψης.

Το Facebook μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση σε πολλούς ανθρώπους, αν όμως χρησιμοποιείται για να συγκρίνει κανείς τα δικά του επιτεύγματα με εκείνα των άλλων, τότε μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση. Είναι σημαντικό για τους χρήστες του Facebook να έχουν επίγνωση αυτών των κινδύνων, ώστε να μπορούν να αποφύγουν αυτό το είδος συμπεριφοράς, όταν το χρησιμοποιούν. Για να λέμε την αλήθεια και αυτοί που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα ως μέσον επίδειξης σίγουρα εκτίθενται.

Το να υπάρχει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό για την οικοδόμηση μιας καριέρας, για τη θέσπιση παρουσίας ως εμπειρογνώμονα στον τομέα σας και τη διατήρηση επαφών. Αλλά το να μοιράζεστε πολύ προσωπικές σας πληροφορίες on-line, είναι πάντα λάθος. Η υπερ-δημοσίευση μπορεί να είναι προβληματική επίσης, δεδομένου ότι μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αντιπαραγωγικοί. Έχοντας επίσης πολύ λίγες πληροφορίες σε ένα on-line προφίλ, μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια να κρύψετε κάτι ή ως σημάδι ότι δεν είστε και πολύ καλά στη δουλειά ή τις κοινωνικές σας επαφές. Το κλειδί, λένε οι ειδικοί, είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπί.

 Πηγή:premium.paratiritis.gr

 sofokleousin.gr

Related

Break New 2471608934695878343

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item