.

5 τροφές που προκαλούν αΰπνία το βράδυ

Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση Η τυραμίνη, ένα αμινοξύ που περιέχεται σε αυτές τις τροφές, κινητοποιεί τον εγκέφαλο και μπορεί να...


Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση


Η τυραμίνη, ένα αμινοξύ που περιέχεται σε αυτές τις τροφές, κινητοποιεί τον εγκέφαλο και μπορεί να σε κρατήσει ξύπνια το βράδυ. Το ώριμο τυρί, τα καπνιστά ψάρια και τα παστά κρέατα την περιέχουν, οπότε θα ήταν καλύτερο να τα αποφεύγεις πριν κοιμηθείς.


Αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί μετά από μία δύσκολη μέρα μπορεί να σου δίνει την αίσθηση της χαλάρωσης, αλλά έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι το αλκοόλ μπορεί να σε κάνει να μην κοιμάσαι το βράδυ. Το αλκοόλ μειώνει τον ύπνο REM και χωρίς αυτόν θα νιώθεις ότι δεν έχεις κλείσει μάτι. Καλύτερα να μείνεις σε ένα μόνο ποτήρι κρασί και όχι λιγότερο από 2 ώρες προτού ξαπλώσεις.

Υγρά

Το νερό είναι εξαιρετικό αν θέλεις να χάσεις βάρος, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι θα σε κάνει να σηκώνεσαι πολλές φορές μέσα στη νύχτα για να επισκεφτείς το μπάνιο. Και όταν σηκώνεσαι στις 2 το πρωί, όχι μόνο διακόπτεις τον κύκλο του ύπνου σου, αλλά και τον ύπνο REM. Προσπάθησε να αποφύγεις να πίνεις ποτά 1 ώρα προτού ξαπλώσεις, για να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις έναν ήσυχο ύπνο το βράδυ.


  Προϊόντα με βάση την ντομάταΌποια τροφή περιέχει πολλά οξέα μπορεί να σου προκαλέσει καούρα και δυσφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις τις τροφές που έχουν σαν βάση τη ντομάτα και όλα τα πικάντικα φαγητά τουλάχιστον 3 ώρες πριν την ώρα που θέλεις να κοιμηθείς, σύμφωνα με τη Redmond.

ΚαφεΐνηΟ καφές δεν είναι ο μόνος ένοχος για τις αϋπνίες σου, καθώς όπως δε θα γνωρίζεις, κάποια φάρμακα που παίρνεις χωρίς τη συνταγή του γιατρού σου, είναι εξίσου υπεύθυνα, επειδή περιέχουν και αυτά καφεΐνη, όπως και το τσάι. Αν λοιπόν έχεις ευαισθησία στην καφεΐνη, μπορείς να πίνεις ντεκαφεϊνέ και να ελέγχεις πάντα τα συστατικά των φαρμάκων που πρόκειται να λάβεις περίπου 8 ώρες προτού ξαπλώσεις.
Shape.gr

Related

Break New 779137666503110360

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item