.

5 λόγοι για να τρέξετε στη… ζέστη!

Όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχετε, τόσο μεγαλύτερη ανοχή στη ζέστη έχει το σώμα σας. Αν αναρωτιέστε γιατί να τρέξετε μέσα στη ζέστη σ...


Όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχετε, τόσο μεγαλύτερη ανοχή στη ζέστη έχει το σώμα σας. Αν αναρωτιέστε γιατί να τρέξετε μέσα στη ζέστη σας έχουμε καλούς λόγους. Το τρέξιμο στη ζέστη προκαλεί το σώμα σας να προσαρμοστεί στις συνθήκες και αυτό θα σας κάνει καλύτερο στο τρέξιμο επειδή:

1 Το σώμα σας βελτιώνεται στέλνοντας αίμα από τον κορμό στο δέρμα βοηθώντας έτσι να αποβάλλει και τη θερμότητα του σώματος.

2 Με αυτό το μηχανισμό το αίμα που πηγαίνει στο δέρμα μειώνει την οξυγόνωση στους μύες. Για να το αντισταθμίσει αυτό το σώμα σας παράγει περισσότερο.

3 Έχετε καλύτερο έλεγχο στη θερμοκρασία του σώματος και όταν προσαρμοστεί δεν αυξάνει τη θερμοκρασία του.

4 Ιδρώνετε νωρίτερα όταν το σώμα σας έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και έτσι προωθείται ο μηχανισμός εφίδρωσης.

5 Ο ιδρώτας σας περιέχει λιγότερα άλατα με αποτέλεσμα να διατηρείται η ισορροπία των ηλεκτρολυτών (αν φυσικά κάνετε σωστή διατροφή και είστε καλά ενυδατωμένοι).

Το μυστικό

Όταν κάνει πολλή ζέστη φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς, να έχετε μαζί σας νερό για να ενυδατώνεστε και να μην έχετε μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά την απόσταση που θα διανύσετε.

Φίλια Μητρομάρα

omorfamystika.gr

Related

Yγεία 2257506983572505263

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item