.

Τροφές για πιο λευκά δόντια

Μήλα  Το φρούτο αυτό απαιτεί πολύ μάσημα κι αυτό συνιστά μια καλή, καθαριστική άσκηση για το στόμα σας. Η φυσική δράση τριβής ξεπλ...


Μήλα 

Το φρούτο αυτό απαιτεί πολύ μάσημα κι αυτό συνιστά μια καλή, καθαριστική άσκηση για το στόμα σας. Η φυσική δράση τριβής ξεπλένει σωματίδια από τα δόντια και τα κρατά λευκά.

Γαλακτοκομικά 

Αν η μαμά σας σας έλεγε πάντα να πίνετε γάλα για γερά οστά και λαμπερά δόντια είχε δίκιο. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα , όπως το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, περιέχουν γαλακτικό οξύ και ασβέστιο, το οποίο ενισχύει το σμάλτο που δυναμώνει τα δόντια, αλλά και τα λευκαίνει . Το τυρί, μάλιστα, λόγω του ότι το μασάμε, οδηγεί στην παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα σωματίδια του φαγητού.

Φράουλες 

Μπορεί να έχουν σκούρο χρώμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ένα ένζυμο, γνωστό ως μηλικό οξύ , τα οποία κάνει τα δόντια μας πιο λευκά με φυσικό τρόπο, αφαιρώντας τους λεκέδες.

Κουνουπίδι 

Είναι μια από τις τροφές που, όπως και το μήλο, απαιτεί αρκετή μάσηση κι αυτό είναι καλό. Όσο περισσότερο χρειάζεται μια τροφή για να διαλυθεί, τόσο περισσότερο σάλιο παράγουμε και το σάλιο αποτελεί φυσικό καθαριστικό για τα δόντια μας.

Σέλινο 

Τα φρούτα και λαχανικά με φυτικές ίνες δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες, αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όσον αφορά τα δόντια, συμβάλλουν στο να παραμείνουν λευκά και στη διατήρηση του υγιούς ιστού των ούλων.

 clickatlife.gr

Related

Break New 5789483185454468215

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item