.

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε συνέχεια αθλητικά ρούχα

Μπορεί οι φόρμες, τα κολάν και τα αθλητικά μπλουζάκια να είναι τα πιο άνετα ρούχα που έχουμε στη ντουλάπα μας, όμως δεν πρέπει να τα φορ...


Μπορεί οι φόρμες, τα κολάν και τα αθλητικά μπλουζάκια να είναι τα πιο άνετα ρούχα που έχουμε στη ντουλάπα μας, όμως δεν πρέπει να τα φοράμε κάθε μέρα όλη μέρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Τα αθλητικά ρούχα δεν «αναπνέουν» εξίσου καλά με τα κανονικά ρούχα, οπότε η συνεχής επαφή με το δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και εξανθήματα.

Για παράδειγμα, το κολάν και το αθλητικό σουτιέν κρατούν τον ιδρώτα κοντά στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία, παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση λοιμώξεων. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος του Κολλεγίου Δερματολόγων της Αυστραλασίας, Li-Chuen Wong, η τριβή και ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδες. 

Επίσης, η καθημερινή χρήση αθλητικού σουτιέν μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα, μια λοίμωξη του δέρματος που χαρακτηρίζεται από απόφραξη και φλεγμονή του θύλακα της τρίχας, ενώ τα κολάν συνδέονται με την ανάπτυξη μυκήτων, τη φαγούρα, την εμφάνιση εξανθημάτων ή και την κολπίτιδα, λόγω της αυξημένης υγρασίας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Αρκετά αθλητικά ρούχα είναι κατασκευασμένα από ειδικά υφάσματα που απορροφούν τον ιδρώτα και του επιτρέπουν να εξατμίζεται ευκολότερα. Τα υφάσματα αυτά είναι ιδανικά για τη γυμναστική, πρέπει όμως να απομακρύνονται αμέσως μετά την προπόνηση.

 OnMed.gr

Related

Yγεία 2397820764699587025

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item