.

Καφές: Ποια ποσότητα μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος στις γυναίκες

Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν έμφραγμα σε σχέση με εκείνες που πίνουν σπάνια. Στο συμπέρασμα αυτό...


Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν έμφραγμα σε σχέση με εκείνες που πίνουν σπάνια. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μακροχρόνια ισπανική μελέτη υγείας με τα συμμετοχή 83.076 γυναικών. Καμία από αυτές δεν είχε ιστορικό εμφράγματος, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη ή καρκίνου όταν ξεκίνησε η μελέτη.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι, συγκριτικά με τις γυναίκες που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ μηνιαίως, εκείνες που κατανάλωναν πέντε έως επτά φλιτζάνια την εβδομάδα ήταν 12% λιγότερο πιθανό να πάθουν έμφραγμα. Εκείνες που έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια ημερησίως είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν, και εκείνες που κατανάλωναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια ημερησίως ήταν 20% λιγότερο πιθανό να υποστούν ένα επεισόδιο εμφράγματος.

Τα αποτελέσματα, που ήταν ευκρινέστερα σε εκείνες που δεν κάπνιζαν απ’ ότι σε εκείνες που κάπνιζαν, παρέμειναν σημαντικά μετά και από τον συνυπολογισμό της ηλικίας, της διατροφής, του σωματικού βάρους, της υψηλής πίεσης του αίματος, της χοληστερόλης, της σωματικής δραστηριότητας, της κατανάλωσης οινοπνεύματος, της εμμηνόπαυσης και της χρήσης ορμονικών φαρμάκων. Η κατανάλωση άλλων ποτών που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι και τα μη αλκοολούχα ποτά, δεν σχετίστηκε με το έμφραγμα, σημειώνει η ομάδα.

Η επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι η μακροπρόθεσμη κατανάλωση καφέ δεν ακολουθήθηκε από αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος στις γυναίκες. Αντίθετα, τα στοιχεία συνηγορούν στην υπόθεση ότι τα συστατικά του καφέ, εκτός από την καφεΐνη, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ενός εμφράγματος.

 www.onmed.gr

Related

Break New 2001301377603833605

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item