.

Ιστορίες της Ανατολής

Ένας μύθος της Ανατολής αναφέρει ότι ο Άγγελος του θανάτου, όταν πλησιάζει κάποιον που ετοιμάζεται να ξεψυχήσει, έχει καλυμμένα τα μάτια...


Ένας μύθος της Ανατολής αναφέρει ότι ο Άγγελος του θανάτου, όταν πλησιάζει κάποιον που ετοιμάζεται να ξεψυχήσει, έχει καλυμμένα τα μάτια του. Αν αντιληφθεί όμως ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του ετοιμοθάνατου, φεύγει αφήνοντας πίσω του ένα ζευγάρι μάτια.
Με αυτά ο άνθρωπος καταφέρνει να δει τη ζωή με νέα ματιά και να αντιμετωπίζει τα πράγματα με άλλον τρόπο.
____________________

Κάποιος μεγάλος στρατηγός με το όνομα Νομπουνάγκα είχε αποφασίσει να επιτεθεί στον εχθρό, αν και το στράτευμά του ήταν πολύ μικρότερο. Ο ίδιος ήταν σίγουρος πως θα κέρδιζε, αλλά οι άντρες του δεν τον πολυπίστευαν.
Στο δρόμο ο Νομπουνάγκα σταμάτησε μπροστά σε ένα βωμό του Σίντο και δήλωσε στους πολεμιστές του: «Θα αυτοσυγκεντρωθώ και θα ζητήσω την βοήθεια των Κάμι. Κατόπιν θα ρίξω ένα νόμισμα. Αν είναι κεφάλι θα νικήσουμε, αν είναι όμως γράμματα θα χάσουμε. Βρισκόμαστε στα χέρια της Μοίρας».
Αφού συγκεντρώθηκε για λίγο, βγήκε από το Ναό και πέταξε το νόμισμα. Ήρθε κεφάλι! Το ηθικό του στρατεύματος αναπτερώθηκε. Οι πολεμιστές, σίγουροι πως θα νικήσουν, πολέμησαν με τόσο εξαίρετο θάρρος, που κέρδισαν γρήγορα τη μάχη. Μετά τη νίκη ο βοηθός του στρατηγού είπε: «Κανείς δεν μπορεί, λοιπόν, να αλλάξει τη Μοίρα.
Τούτη η ανέλπιστη νίκη είναι μια νέα απόδειξη». «Ποιος ξέρει;» απάντησε ο Νομπουνάγκα δείχνοντάς του το νόμισμα… ήταν ψεύτικο και είχε δύο κεφάλια.

Related

EDITORS POST 6792857621728961717

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item