.

Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάμε

Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο στις γυναίκες είναι χειρότερες από εκείνες για τον καρκίνο του μαστού. Μία στις 5 γυναίκες παθαί...


Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο στις γυναίκες είναι χειρότερες από εκείνες για τον καρκίνο του μαστού. Μία στις 5 γυναίκες παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο στη διάρκεια της ζωής της, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μειώσετε αυτές τις πιθανότητες.

Ένας εύκολος και εφικτός τρόπος είναι να αυξήσετε το ρυθμό που περπατάτε. Όταν βαδίζετε με ρυθμό 4,8 χιλιόμετρα την ώρα - ή πιο γρήγορα- μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα να πάθετε εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Circulation. (Έχετε και ένα επιπλέον όφελος: Μειώνεται το κοιλιακό λίπος που αυξάνει επίσης τις πιθανότητες για καρδιαγγειακά προβλήματα.)

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 4.207 υγιείς άντρες και γυναίκες επί 10 χρόνια. Κάθε έξι μήνες, οι εθελοντές της μελέτης συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο για τη φυσική τους δραστηριότητα και τυχόν καρδιαγγειακά προβλήματα που προέκυψαν (οι συμμετέχοντες ήταν όλοι άνω των 65 ετών).

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν πως εκείνοι που περπατούσαν τακτικά με τον συγκεκριμένο ρυθμό είχαν τα μισά περιστατικά εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου συγκριτικά με εκείνους που βάδιζαν την ίδια απόσταση με ρυθμό περίπου 3 χιλιόμετρα την ώρα. Και η απόσταση που έπρεπε να βαδίζουν ήταν επίσης πολύ εφικτή, μόλις 7 οικοδομικά τετράγωνα τη μέρα ήταν αρκετό για να έχουν όλα τα οφέλη. Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια και πιο υγιείς, τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε! 

www.capital.gr

Related

Break New 8115777771373212411

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item