.

Πόσο αβλαβή είναι στην πραγματικότητα τα διαιτητικά ανθρακούχα ποτά;

Ό,τι φέρει το χαρακτηρισμό "light", είτε φαγώσιμο είτε πόσιμο, δεν είναι απαραίτητα και εντελώς "αθώο".   Με το f...


Ό,τι φέρει το χαρακτηρισμό "light", είτε φαγώσιμο είτε πόσιμο, δεν είναι απαραίτητα και εντελώς "αθώο". 

Με το fitness lifestyle να αποκτά όλο και περισσότερο χώρο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, τα τεχνητά διαιτητικά γλυκαντικά έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Πόσο, όμως, σίγουρη μπορείς να είσαι ότι, εκτός από τις χαμηλές θερμίδες και το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που έχουν, είναι κατά τ' άλλα εντελώς αβλαβείς για τον οργανισμό; Και, αν γίνει λίγο πιο συγκεκριμένο το ερώτημα, τα ανθρακούχα ποτά που καταναλώνεις μέσα στη διάρκεια της ημέρας, είσαι βέβαιη ότι δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις στον οργανισμό με τα μη διαιτητικά;

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήγαγαν Αμερικανοί ενδοκρινολόγοι και η οποία δημοσιεύτηκε και στο αμερικανικό δίκτυο CNN, τα αποτελέσματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολιών για τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν στον οργανισμό τα ανθρακούχα ποτά με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα, από τη μελέτη τους προέκυψε ότι όταν κατ' επανάληψη "ξεγελάς" τον οργανισμό με τεχνητά γλυκαντικά, τότε τον μπερδεύεις ως προς το πώς να αντιδράσει απέναντι σε αυτά.

Έτσι, όταν θα καταναλώσεις κανονική ζάχαρη, ο οργανισμός δεν θα είναι σε θέση να ξεχωρίσει αν θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασίες να μεταβολίσει αυτή τη ζάχαρη, επειδή έχει "ξεγελαστεί" αρκετές φορές στο παρελθόν με τις "νόθες" εκδοχές της. Το συμπέρασμα αυτό οδηγεί με τη σειρά του και σε άλλα εξίσου αποτρεπτικά για την κατανάλωση των ουσιών αυτών αποτελέσματα, όπως ότι συνδέονται εξίσου με την κανονική ζάχαρη με την παχυσαρκία, όπως επίσης αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, διαταραχών του μεταβολισμού και καρδιακών παθήσεων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η στέβια, παρόλο που είναι φοιτητική, δεν ξεφεύγει από αυτά τα συμπεράσματα, καθώς εξακολουθεί να είναι προιόν που έχει προκύψει έπειτα από επεξεργασίας ενός φυτικού σπόρου. Η έρευνα καταλήγει στο ότι δεν χρειάζεται να κόψεις εντελώς τις γλυκαντικές ουσίες, αλλά καλό θα είναι να μην κάνεις υπερβολές, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν περισσότερα επιστημονικά αποτελέσματα σχετικά με το θέμα.

 www.ladylike.gr

Related

Break New 7253868435422690120

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item