.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως μόνο το ασπράδι του αυγού

Τα αυγάείναι μια διατροφική βόμβα καθώς προσφέρουν πολλές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σου και η ημερήσια κατανάλωσή τους, όπως έχουμ...


Τα αυγάείναι μια διατροφική βόμβα καθώς προσφέρουν πολλές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σου και η ημερήσια κατανάλωσή τους, όπως έχουμε ήδη πει συμβάλλει κατά 11% στην ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται το σώμα σου. Θα έχεις παρατήρησει μάλιστα ότι πολλά άτομα τρώνε την ομελέτα μόνο με ασπράδι για να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερη πρωτεΐνη και να αποφύγουν τον κρόκο που, όπως λένε, αυξάνει την χοληστερίνη.

Προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα άγευστη και βαρετή αυτή την ομελέτα, αλλά εγώ δεν μετράω γιατί θεωρώ τα αυγά μάτια (και τη βούτα στον κρόκο) το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Υπάρχει όμως ένας πολύ καλός λόγος που εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αποφεύγεις τους λαχταριστούς κρόκους των αυγών. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση χοληστερόλης δεν έχει καμία πραγματική επίδραση στο μεταβολισμό της.

Δηλαδή η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη δεν σημαίνει ότι θα σου ανεβάσει την χοληστερίνη. Ορισμένα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι η κατανάλωση των αυγών ευνοεί την αύξηση της καλής χοληστερόλης που είναι συνδεδεμένη με την μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Οι κρόκοι περιέχουν σε αφθονία καροτενοειδή, θρεπτικά συστατικά  που βρίσκεις σε φυτά και ζωικά λίπη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία βοηθούν στην υγεία των ματιών και προστατεύουν τον οργανισμό σου από φλεγμονές. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάρεις ομελέτα φρόντισε να ζητήσεις μια κανονική και όχι μια χωρίς κρόκους!

 ladylike.gr

Related

Break New 1090177277026805226

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item