.

Πώς θα κάνεις σωστά τη στάση «κάτω σκύλος» της γιόγκα

Συνεργάστηκε ο Niko Geo, yoga instructor και ιδιοκτήτης του Hot Yoga Athens studio (www.hotyoga.gr). Πρόκειται για την πιο αντιπροσωπε...


Συνεργάστηκε ο Niko Geo, yoga instructor και ιδιοκτήτης του Hot Yoga Athens studio (www.hotyoga.gr).

Πρόκειται για την πιο αντιπροσωπευτική στάση της γιόγκα και μία από τις πιο multitasking. H στάση "down dog" ή "downward facing dog" (μτφρ. κάτω σκύλος) αυξάνει το εύρος κίνησης και απομακρύνει την αρθρίτιδα από τους ώμους, δυναμώνει το κάτω μέρος του κορμού, τεντώνει δικεφάλους, μηριαίους και γάμπες, ανακουφίζει από πόνους σε κνήμες, φτέρνες και πέλματα, περιορίζει την καταρροή κατά την έμμηνο ρύση και έχει πολλά ακόμα οφέλη τονίζει ο Nick Geo, yoga instructor.

Κάτω σκύλος - How to

Βάλε στόχο να κρατήσεις τη στάση του κάτω σκύλου για τουλάχιστον 10 βαθιές αναπνοές, καθώς χρειάζεται χρόνος για να αρχίσει το σώμα σου να χαλαρώνει σ’ αυτή τη θέση. Εάν νιώθεις καλά να την κρατήσεις περισσότερο, μη διστάσεις. Βεβαιώσου πως μπορείς να διατηρήσεις ένα σταθερό και αργό ρυθμό αναπνοής από τη μύτη για σωστή ροή οξυγόνου γεμίζοντας και αδειάζοντας τους πνεύμονές σου εντελώς. Τη στιγμή που νιώθεις ότι βασανίζεσαι για να αναπνεύσεις με φυσικό ρυθμό, έλα στα τέσσερα (χέρια και πόδια) και φέρε τη λεκάνη στις φτέρνες και το μέτωπο στο έδαφος και ξεκουράσου στη στάση του παιδιού.

Χέρια 

Οι πτυχές των καρπών πρέπει να είναι παράλληλες με την μπροστινή πλευρά του σώματος και στην ίδια ευθεία μεταξύ τους. Θέλεις να νιώθεις σαν να χώνεις τα δάχτυλά σου στο πάτωμα και ταυτόχρονα σαν να ξεκολλάς το μέσο από τις παλάμες σαν βεντούζα προς τα πάνω. Η απόσταση χεριών και πελμάτων πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι γοφοί να δημιουργούν γωνία 90 μοιρών, να σχηματίζεις δηλαδή ένα Γ με το σώμα σου.

Πόδια 

Τα πέλματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων. Καθώς θα κοιτάζεις πίσω προς ταπόδια, οι φτέρνες θα πρέπει να κρύβονται από τα δάχτυλά σου, τα οποία κοιτάζουν προς τα μπρος. Προσπάθησε να πατήσεις τις φτέρνες στο έδαφος, αλλά μην πιεστείς να τα καταφέρεις. Τέντωσε τα πόδια ενεργοποιώντας τους τετρακεφάλους και στείλε τα κόκαλα της λεκάνης πίσωκαι μακριά από τα πόδια.

Κορμός

Ενεργοποίησε τους κοιλιακούς φέρνοντας τον αφαλό μέσα προς τη σπονδυλική στήλη και ψηλά προς το στήθος. Φέρε τα μπροστινά κάτω πλευρά μέσα αν φουσκώνουν προς τα έξω και προσπάθησε να τα απομακρύνεις από τη λεκάνη.

Κεφάλι

Αυτό που θέλεις είναι να το αφήνεις χαλαρωμένο. Βεβαιώσου πως οι μύες του αυχένα δενείναι σφιγμένοι και πως αφήνεις το βάρος του κεφαλιού να πέφτει εμπρός. Εστίασε τοβλέμμα σου ανάμεσα στα πέλματα, τους μηρούς ή τον αφαλό, αν δεν επιβαρύνει τον αυχένα. Τα αφτιά να είναι μακριά από τους ώμους και στην ίδια ευθεία με τους βραχίονες.

Αγκώνες 

Εάν οι αγκώνες σου είναι πολύ τεντωμένοι, αν δηλαδή η άρθρωση είναι σαν να θέλει να λυγίσει προς την άλλη πλευρά, λύγισε ελαφρά τα χέρια σου. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι χρησιμοποιείς τους μυς των χεριών για να κρατήσεις τη θέση. Ενθάρρυνε τον ένα βραχίονα προς τον άλλο σαν να είναι μαγνητισμένοι.

 Shape.gr

Related

Break New 4985880293998340082

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item