.

Τα 15 συμπτώματα καρκίνου που πρέπει να ξέρεις

1. Μεταβολές του δέρματος Θα πρέπει αμέσως να πας στο γιατρό εάν παρατηρήσεις πως μία ελιά αλλάζει σχήμα, χρώμα ή μέγεθος. Επίσης, εάν κ...


1. Μεταβολές του δέρματος Θα πρέπει αμέσως να πας στο γιατρό εάν παρατηρήσεις πως μία ελιά αλλάζει σχήμα, χρώμα ή μέγεθος. Επίσης, εάν κάποιο περίεργο σημάδι ή πληγή κάνει την εμφάνισή του.

2. Πόνος στο στήθος ή χρόνιος βήχας, δυσκολία στην αναπνοή ή λαχάνιασμα Ενδέχεται να αποτελούν ενδείξεις για όγκο στους πνεύμονες ή λευχαιμία και γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ κανείς να αγνοεί αυτά τα συμπτώματα. Εδικά αν είσαι καπνίστρια θα πρέπει άμεσα να δεις ειδικό.

3. Πρησμένα, κόκκινα στήθη που πονάνε Αν είδες ή ψηλάφισες οποιαδήποτε μεταβολή στο στήθος σου ή στις θηλές σου.

4. Καούρα  Η καούρα συνήθως είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης αλκοόλ, ορισμένων τροφών ή άγχους. Εάν δεν υποχωρήσει έπειτα από λίγες εβδομάδες, ακόμη και αφού έχεις αλλάξει τη διατροφή σου συμβουλέψου γιατρό.

5. Κοιλιακός ή πυελικός πόνος, αίμα στα κόπρανα και αιμορραγία στο ορθό, αύξηση του βάρους στην κοιλιακή χώρα ή φούσκωμα Ενδέχεται να αποτελούν ενδείξεις για καρκίνο των ωοθηκών, του γαστρεντερικού σωλήνα, των αδένων του πεπτικού (ήπαρ, πάγκρεας), όμως ο κοιλιακός πόνος αποτελεί και σύμπτωμα της λευχαιμίας.

6. Εξογκώματα στη μασχάλη, το λαιμό ή τη βουβωνική χώρα ή διογκωμένοι λεμφαδένες  Ποτέ να μην αγνοείς αυτά τα συμπτώματα.

7. Μεταβολές στο στόμα Μην αδιαφορήσεις εάν παρατηρήσεις λευκές κηλίδες στο στόμα ή στα χείλη σου και ειδικά εάν είσαι καπνίστρια

8. Πολύ μεγάλη αιμορραγία ή αιμορραγία που συνεχίζεται στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των έμμηνων ρύσεων Αυτό ίσως είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου της μήτρας ή του ενδομητρίου.

9. Εκκρίσεις Οι δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις ενδέχεται να είναι σύμπτωμα του καρκίνου της μήτρας. Οι εκκρίσεις αυτές μπορεί να συμβούν κατά το μεσοδιάστημα μεταξύ των έμμηνων ρύσεων ή μετά την εμμηνόπαυση. Σε κάποιες περιπτώσεις, θα έχουν και αίμα.

10. Μεταβολές στα νύχια Πολλοί διαφορετικοί τύποι καρκίνου ενδέχεται να προκαλέσουν αδικαιολόγητες μεταβολές στα νύχια του χεριού ή του ποδιού. Κάποιες από αυτές σχετίζονται με τη μεταβολή του χρώματός τους, όπως είναι το άσπρο ή το ωχρό χρώμα του εξωτερικού τους στρώματος ή η ύπαρξη καφέ ή μαύρων κηλίδων κάτω από το νύχι ή ακόμη και με τη διόγκωση των άκρων των νυχιών, τα οποία γυρίζουν και μπαίνουν μέσα στο κρέας.

11. Αδικαιολόγητη απώλεια βάρους Αυτό είναι κάτι που επιθυμούν όλοι χωρίς να προσπαθήσουν, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποτελεί ένδειξη ότι κάτι κακό συμβαίνει. Δεν σημαίνει φυσικά ότι έχεις καρκίνο. Όμως θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια.

12. Συχνές μολύνσεις ή πυρετός  Συχνά, ο υψηλός πυρετός είναι κακή ένδειξη και ειδικά εάν δεν γνωρίζεις ή δεν υπάρχει λόγος.

13. Κοιλιακός πόνος συνοδευόμενος από κατάθλιψη Είναι ένα σύμπτωμα που παραβλέπεται πολύ συχνά, όμως μπορεί να αποτελεί ένδειξη για καρκίνο του παγκρέατος. Γι’ αυτό, ειδικά έαν υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά σου ή εάν πίνεις πολύ αλκοόλ, θα πρέπει αμέσως να επισκεφτείς ειδικό.

14. Πόνος και ειδικά στην πλάτη Επειδή όλοι αισθανόμαστε πόνο στην πλάτη, ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι, ο πόνος αυτός θεωρείται γενικά ένα σύμπτωμα που παραβλέπεται συχνά.

15. Αδυναμία ή κούραση Εάν σε ταλαιπωρεί για μεγάλο διάστημα θα πρέπει να συμβουλευτείς γιατρό και να του περιγράψεις αναλυτικά τα συμπτώματά σου.

 Shape.gr

Related

Yγεία 4282956766374680121

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item