.

Πρωταθλητισμός: Πότε οδηγεί σε κατάθλιψη

Πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με «αντικείμενα μελέτης» άτομα που ζουν στον θαυμαστό κόσμο του ...


Πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με «αντικείμενα μελέτης» άτομα που ζουν στον θαυμαστό κόσμο του θεάματος ανά την υφήλιο, επιβεβαιώνουν τη σύνδεση πρωταθλητισμού και κατάθλιψης. Το υπερβολικό άγχος για την κατάκτηση της επιτυχίας, η φαρμακοδιέγερση, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η κοινωνική απομόνωση, η αγοραφοβία και η αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας, είναι μερικοί από τους λόγους, που οδηγούν «αστέρες» μικρού ή μεγαλύτερου βεληνεκούς στο γραφείο του ψυχολόγου ή ακόμη και του ψυχιάτρου.

Ένα από τα τελευταία καταγεγραμμένα περιστατικά, είναι και η περίπτωση του Κάνιε Ουέστ, τους διάσημου Αμερικανού ράπερ, ο οποίος μετά από παραμονή μίας εβδομάδας σε νοσοκομείο με συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης, πήρε εξιτήριο. Ανάλογα φαινόμενα, έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς και στον χώρο του αθλητισμού, ενώ δεν αποκλείεται αρκετά από τα περιστατικά που αφορούν σε αθλήματα όπου κυριαρχούν βίαια κτυπήματα, όπως η πυγμαχία, το χόκεϊ επί πάγου και το αμερικανικό ποδόσφαιρο, να σχετίζονται με την χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια.

Μία ασθένεια που ανακάλυψε ο Νιγηριανός νευροπαθολόγος και ιατροδικαστής, Μπένετ Ομάλου, παρατηρώντας συμπεριφορές επαγγελματιών αθλητών, αρκετοί από τους οποίους είχαν τραγική κατάληξη. Όπως απέδειξε ο Δρ. Ομάλου, συνεχόμενα κτυπήματα στο κεφάλι, προκαλούν εγκεφαλικές διασείσεις που με την σειρά τους, δημιουργούν ρήξη αιμοφόρων αγγείων.

Η συγκεκριμένη ιστορία, που έγινε ταινία με τίτλο «Concussion» και πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, είχε ως αποτέλεσμα να «υποχρεωθούν» οι αρμόδιοι φορείς, στην χρηματοδότηση ερευνών, σχετικές με την διάγνωση και την θεραπεία των συγκεκριμένων βλαβών στα αιμοφόρα αγγεία.

 www.onmed.gr

Related

Break New 9166229757206507866

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item