.

Μπορείτε να ξέρετε αν θα πάθετε Αλτσχάιμερ 18 χρόνια πριν εμφανιστεί

Ερευνητές που συμμετείχαν σε εκτεταμένη και μακροχρόνια μελέτη έδωσαν στη δημοσιότητα το αποτέλεσμά της που ήταν πολύ εντυπωσιακό: Μπορ...


Ερευνητές που συμμετείχαν σε εκτεταμένη και μακροχρόνια μελέτη έδωσαν στη δημοσιότητα το αποτέλεσμά της που ήταν πολύ εντυπωσιακό: Μπορεί να εκτιμηθεί έως και 18 χρόνια πριν την επίσημη διάγνωση εάν κάποιος θα νοσήσει με Αλτσχάιμερ. Η μελέτη έγινε σε πάνω από 2.000 ανθρώπους από Αμερικανούς επιστήμονες και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιατρική επιθεώρηση Neurology. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ μνήμης και τεστ εκτίμησης ορισμένων δεξιοτήτων σκέψης. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις τους δίνονταν κάθε τρία χρόνια για διάστημα 18 ετών.

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε Αλτσχάιμερ όταν ξεκίνησε η έρευνα. Κατά τη διάρκειά της, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως εκείνοι με τις χαμηλότερες βαθμολογίες στον πρώτο χρόνο είχαν 10 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν τη διανοητική διαταραχή. Σύμφωνα με τις μελέτες, η πιο αποκαλυπτική περίοδος ήταν μεταξύ του 13ου και 18ου χρόνου πριν την ολοκλήρωση της μελέτης. Οι ερευνητές συσχέτισαν τα χαμηλά αποτελέσματα σε κάθε μία από τις ενότητες με 85% αύξηση των πιθανοτήτων.

Η εργασία τους βοήθησε την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει πώς το Αλτσχάιμερ επηρεάζει τη σκέψη των μελλοντικών ασθενών πολύ πριν αρχίσουν να γίνονται εμφανή τα συμπτώματά του. Κι αυτό ενδεχομένως οφείλεται στη διανοητική φθορά που πυροτοδεί η διαταραχή, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί δεκαετίες πριν γίνει η διάγνωση στον ασθενή.

Τι σημαίνει αυτό για τη θεραπεία

Σύμφωνα με τη μελέτη, η θεραπεία και οι ανάλογες δράσεις που συμβάλουν στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ θα πρέπει να ξεκινούν πολλά χρόνια νωρίτερα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το οικογενειακό ιστορικό του ασθενή. Επιπλέον, θα πρέπει οι ειδικοί να εστιάσουν τώρα στις μικρές διαφορές στη διανοητική επίδοση και τη σκέψη σε πολύ νεαρότερες ηλικίες καθώς η διαδικασία της ανάπτυξης του Αλτσχάιμερ φαίνεται τελικά πως έχει πολύ μεγάλη διάρκεια.

 www.capital.gr

Related

Yγεία 6965631059270404962

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item