.

Εξώδικη αμφισβήτηση, 13ων ομοσπονδιών, της νομιμότητας στην ΕΟΕ

Όπως είχε προαναγγείλει ότι θα πράξει, από την ημέρα των αρχαιρεσιών (6/2) στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η πλευρά Κούβελου αμφισβητ...


Όπως είχε προαναγγείλει ότι θα πράξει, από την ημέρα των αρχαιρεσιών (6/2) στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η πλευρά Κούβελου αμφισβητεί την εγκυρότητα των εκλογών. Και κατά συνέπεια και τη νόμιμη λειτουργία της ΕΟΕ. Τις αμφισβητήσεις τους κατέθεσαν και εγγράφως, με εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλαν, 13 εκπρόσωποι ομοσπονδιών.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό κείμενο:

«Ως μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που έχουμε εκλεγεί νόμιμα από τις αντίστοιχες αθλητικές ομοσπονδίες που εκπροσωπούμε ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και γραπτώς, ότι η φερόμενη ως συγκρότηση σε Σώμα της Ολομέλειας της ΕΟΕ της 6-2-2017, είναι ανυπόστατη και σε κάθε περίπτωση απόλυτα άκυρη». Ως εκ τούτου αρνήθηκαν την σχετική πρόσκληση να συμμετάσχουν και στη συνεδρίαση της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 15/2). Το ίδιο θα εξακολουθήσουν να κάνουν, όπως αναφέρουν, «μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα με απόφαση των αρμοδίων δικαστηρίων».

Το εξώδικο υπογράφουν οι: Στέλιος Αγγελούδης (Χάντμπολ), Ξενοφώντας Αθανασίου (Πάλη), Γιώργος Βασιλακόπουλος (Μπάσκετ), Γιώργος Γερόλυμπος (Καράτε), Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Κολύμβηση), Σπύρος Ζαννιάς (Τένις), Αθανάσιος Κανελλόπουλος (Πυγμαχία), Γιάννης Σγουρός (Άρση Βαρών), Πέτρος Συναδινός (Τοξοβολία), Γιώργος Καραμπέτσος (Βόλεϊ), Θόδωρος Βασιλάκης (Γκολφ), Δημήτρης Γεωργούλης (Αναρρίχηση).

Η επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Μπαχ, Είμαστε βέβαιοι ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή θα έχετε λάβει γνώση των όσων συνέβησαν εχθές, 6 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο των προγραμματισθέντων εκλογών για τη νέα Διοίκηση της ΕΟΕ. Μετά την ξαφνική εισαγωγή στο νοσοκομείο του υποψηφίου Προέδρου, κ. Ισιδώρου Κούβελου, ο υποδειχθείς από τη ΔΟΕ, επίτιμος Μέλος της, κ. Λάμπης Νικολάου, ως interim president, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του υποβλήθηκε, απέστειλε εγγράφως την απόφαση περί ολιγοήμερης αναβολής των εκλογών.

Την απόφαση του σεβαστήκαμε απολύτως οι 13 υπογράφοντες και αποχωρήσαμε, όντας βέβαιοι ότι δεν επρόκειτο να διεξαχθούν εκλογές. Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν στην ΕΟΕ, έφυγαν από το κτίριο, ενώ οι άλλοι, βρισκόμενοι στο δρόμο προς την ΕΟΕ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Παρά ταύτα, ο κ. Καπράλος, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα από το καταστατικό, τηλεφώνησε και προσκάλεσε προφορικά 13 από τους 27 εκπροσώπους της Ολομέλειας και διενήργησε εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή του υποδειχθέντος από τη ΔΟΕ, προεδρεύοντος, Λάμπη Νικολάου. Η διαδικασία της σύγκλησης δεν θεωρείται απλώς άκυρη και παράνομη αλλά και νομικά ανυπόστατη.

Οι υπογράφοντες στηρίξαμε και στηρίζουμε όλη τη διαδικασία που πρότεινε και εφάρμοσε ο κ. Νικολάου, το γεγονός όμως αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να καταληφθεί η Διοίκηση της ΕΟΕ πραξικοπηματικά, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να στερηθούμε της δυνατότητας να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα μας σε κάποια θέση στη Διοίκηση της ΕΟΕ, ενώπιον των συναδέλφων μας, σεβόμενοι κάθε ενέργεια του κ. Νικολάου, σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Κύριε Πρόεδρε, το Ολυμπιακό Κίνημα απαιτεί να έχει υπηρέτες, οι οποίοι σέβονται τους συναδέλφους της και ασφαλώς να είναι υπέρμαχοι του Fair Play σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής μας ζωής. Παρά ταύτα, πρέπει να λάβετε γνώση, ύστερα από τη δύσκολη κατάσταση της 8ης Φεβρουαρίου, το Ολυμπιακό Κίνημα τραυματίστηκε σοβαρά στην Ελλάδα. Περιμένουμε τη θέση που θα πάρει η ΔΟΕ στη συγκεκριμένη παραβίαση βασικών αρχών ισότητας που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα».

Related

Break New 8945235137016563092

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item