.

Η μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα κάνει τους μύες πιο ανθεκτικούς, πώς να «γυμνάζεστε» στο τραπέζι Οφέλη της μαύρης σοκολάτας Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει τ...


Η σοκολάτα κάνει τους μύες πιο ανθεκτικούς, πώς να «γυμνάζεστε» στο τραπέζι

Οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την αθλητική απόδοση όσο και μια σκληρή προπόνηση. Και όταν ασκείστε και τρώτε μικρές δόσεις αυξάνετε την απόδοσή σας κατά 50%. Ακριβώς αυτό αποδεικνύει μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο (ΗΠΑ), που δημοσιεύθηκε από την Journal of Physiology.

Χρησιμοποιώντας ποντίκια ως πειραματόζωα, οι συντάκτες της έρευνας ανέλυσαν την αθλητική απόδοση, τη μυϊκή κόπωση, τον αριθμό των τριχοειδών αγγείων και την παραγωγή νέων μιτοχονδρίων – των «υπερδυνάμεων» του κυττάρου – στην καρδιά και τους μύες μετά από άσκηση και χορήγηση 1 mg/kg επικατεχίνη, ένα συστατικό του κακάο, δύο φορές την ημέρα. Μετά από 15 ημέρες τα ζώα που είχαν λάβει το μόριο παρουσίασαν αύξηση αθλητικής απόδοσης και αντοχή στην κόπωση των μυών, 50 και 30% αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα οι ερευνητές εντόπισαν μια αύξηση του αριθμού των τριχοειδών αγγείων που τροφοδοτούν τους μύες με οξυγόνο καθώς και τη δημιουργία νέων μιτοχονδρίων. Αυτά τα δύο γεγονότα είναι που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια αερόβιας άθλησης, και είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της αντοχής στην κόπωση κατά την άσκηση και κατ’επέκταση βοηθούν σε σκληρότερες προπονήσεις.

Συμπέρασμα

Η ελπίδα, εξηγούν οι επιστήμονες, είναι ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι χρήσιμη και να αποτελέσει τη λύση στην απώλεια μυικής μάζας που παρατηρείται σε προχωρημένες ηλικίες συνήθως και σχετίζεται με τη γήρανση.

 Από Παπαγεωργίου Δανάη ( Personal trainers – Fitness Training)

 fitnesstraining.gr

Related

Break New 1616603957497705726

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item