.

Η καθιστική ζωή γραφείου ατροφεί τους μύες στους γλουτούς

Αν κάθεστε σε ένα γραφείο όλη την ημέρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσετε χαλαρά οπίσθια. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι, η καθιστικ...


Αν κάθεστε σε ένα γραφείο όλη την ημέρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσετε χαλαρά οπίσθια. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι, η καθιστική ζωή γραφείου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ατροφεί τους μύες στους γλουτούς με αποτέλεσμα η οπίσθια πλευρά να εμφανίζει σημάδια πλαδαρότητας. 

«Αυτό είναι γεγονός», υποστηρίζει ο φυσιοθεραπευτής Νταν Τζιορντάνο από το Νέα Υόρκη προτείνοντας κάποιες απλές λύσεις που μπορούν να αντισταθμίσουν πέντε ημέρες αδράνειας το γραφείο. Και μετά από πέντε χρόνια σε δουλειά γραφείου, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ζημιά που θα προκληθεί στους μύες θα είναι μη αναστρέψιμη. Η έλλειψη ροής του αίματος και ο τρόπος που οι περισσότεροι από εμάς κάθονται είναι δύο από τις βασικές αιτίες.

«Αυτό σημαίνει», όπως υποστηρίζει ο Τζιορντάνο, «πως δεν θα επηρεαστεί μόνο η οπίσθια πλευρά αλλά και γενικότερα η αντοχή του σώματος». «Το 90% των εργαζομένων δε κάθεται σωστά στην καρέκλα. Στις περισσότερες δουλειές γραφείου, ο εργαζόμενος δεν κινείται, είναι σχεδόν κολλημένος στην θέση του και συνήθως δεν είναι σωστή η θέση», λέει ο Τζιορντάνο και προσθέτει: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι γέρνουν προς το εμπρός επιβαρύνοντας την σπονδυλική τους στήλη.

Ο αμερικανός φυσιοθεραπευτής προτείνει να σηκωνόμαστε και να περπατάμε έστω και για 30 δευτερόλεπτα. «Είναι τόσο σημαντικό να διατηρείται η ροή του αίματος σας σε κίνηση και να κρατιούνται οι μύες όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργοί. Σηκωθείτε κάθε μισή ώρα ή 15 λεπτά, αν είναι δυνατόν», προσθέτει.

 www.matrix24.gr

Related

Yγεία 682233731711733601

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item