.

Πώς νιώθει το παιδί όταν το βάζετε τιμωρία

Έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη το αντιπαιδαγωγικό του πράγματος αναφορικά με τις φωνές και τις τιμωρίες ως μεθόδους πειθαρχίας. Από ε...


Έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη το αντιπαιδαγωγικό του πράγματος αναφορικά με τις φωνές και τις τιμωρίες ως μεθόδους πειθαρχίας. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να προσπαθήσετε να μπείτε και στη θέση του για να καταλάβετε πώς νιώθει κάτι τέτοιες στιγμές: Πρωτίστως το παιδί αισθάνεται άσχημα επειδή ακριβώς η συμπεριφορά σας δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Η δε μη ψύχραιμη ανάλυση των λόγων που του φωνάζετε ή, ακόμα χειρότερα, το βάζετε τιμωρία του δημιουργούν απορία και αίσθημα αδικίας. Με αυτές τις μεθόδους το παιδί δεν παίρνει κάποιο ηθικό δίδαγμα-μάθημα για το τι δεν πρέπει να ξανακάνει στο μέλλον και αντίθετα ενδέχεται να λειτουργήσει αντιδραστικά, επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά ανάλογες συμπεριφορές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να επαναστατήσει για να δοκιμάσει τα όριά σας. Τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεστε για να καταλάβετε ότι πρόκειται για φαύλο κύκλο.

 Περισσότερα στο govastileto.gr

Related

Break New 8413080444106788508

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item