.

Ανακούφισε αυχένα, πλάτη & μέση σε λίγα λεπτά

Δες ποιες ασκήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε ανακουφίσουν σε διάφορες μικροενοχλήσεις αρκεί όμως να τις εκτελείς σωστά και καθη...


Δες ποιες ασκήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε ανακουφίσουν σε διάφορες μικροενοχλήσεις αρκεί όμως να τις εκτελείς σωστά και καθημερινά. Μην ανησυχείς, δεν απαιτούν πολύ χρόνο! Πέντε μόλις λεπτά είναι αρκετά.

Tον αυχένα σε 2'

Όρθια ή καθισμένη. Γέρνετε το κεφάλι μαλακά και αργά προς έναν ώμο σαν να θέλετε να τον ακουμπήσετε με το αυτί σας. Το διατηρείτε για λίγο σε αυτήν τη θέση και κατόπιν το σηκώνετε στην κατακόρυφη, επίσης αργά. Συνεχίζετε γέρνοντας το κεφάλι προς τον άλλον ώμο. Αν ο αυχένας σας είναι 'πιασμένος', μπορείτε επιπλέον να κάψετε αργά το κεφάλι προς τα κάτω, μέχρι να νιώσετε ένα απαλό τέντωμα στο πίσω μέρος του.

Την πλάτη σε 25''

Ενώ είστε καθισμένη με τις παλάμες πάνω στους μηρούς, χαλαρώνετε τον κορμό και αφήνετε το βάρος του σώματος να σας τραβήξει μπροστά και κάτω. Ρουφάτε την κοιλιά προς τα μέσα, τεντώνετε μαλακά τους μυς της πλάτης και παραμένετε σε αυτήν τη θέση για 15-20''. Κατόπιν ευθυγραμμίζετε σιγά σιγά κεφάλι και σπονδυλική στήλη και με τη βοήθεια των χεριών ανασηκώνετε τον κορμό σταδιακά, σπόνδυλο σπόνδυλο, μέχρι να τον επαναφέρετε στην κατακόρυφη θέση.

Τη μέση σε 30''

Ξαπλώνετε ανάσκελα. Λυγίζετε τα πόδια και τα φέρνετε προς τον κορμό. Πιάνετε με τις παλάμες το κάτω μέρος των γονάτων. Βοηθώντας μαλακά με τα χέρια, έλκετε τα γόνατα προς το στήθος μέχρι να νιώσετε τα ισχία και τη μέση να αποσυμπιέζονται.

Τους πιασμένους ώμους σε 45''

Όρθια, με το ένα πόδι ελάχιστα πιο μπροστά από το άλλο. Κρατώντας τον κορμό και το κεφάλι ευθυγραμμισμένα, τεντώνετε μαλακά και σταδιακά τα χέρια λοξά πάνω από το κεφάλι, φέρνοντας τους βραχίονες κοντά στα αυτιά. Διατηρείτε τη διάταση για 20'' και χαλαρώνετε για 5''. Επαναλαμβάνετε τοποθετώντας το άλλο πόδι μπροστά.

Τους πονεμένους αγκώνες σε 1'

Καθισμένη ή όρθια. Λυγίζετε τον αγκώνα κατά περίπου 90 μοίρες και διατηρείτε το χέρι ακινητοποιημένο. Από τη θέση αυτή στρέφετε πολύ αργά την παλάμη προς τα κάτω και κατόπιν προς τα πάνω, 8-10 φορές. Επαναλαμβάνετε με το άλλο χέρι.

ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Όλες οι προτεινόμενες ασκήσεις είναι απλές και εύκολες στην εκτέλεσή τους. Αν, όμως, κάποια από αυτές σας προκαλεί πόνο οπουδήποτε, δυσφορία, αίσθηση ανασφάλειας ή δεν είστε σίγουρη ότι την κάνετε σωστά, πρέπει να την αποφύγετε και να την αντικαταστήσετε με κάποια άλλη.

Από τον Σταύρο Δεδούκο

 womenonly.gr

Related

Break New 7639587314766492360

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item