.

Ποιες τροφές ΔΕΝ πρέπει να τρώμε (αν θες ωραίο, υγιές δέρμα)

Αν έχεις διαβάσει ήδη τις καλύτερες τροφέςγια το δέρμα σου, τότε πρέπει να ξέρεις και πού να πεις όχι: στη ζάχαρη και στα τρανς λιπαρά!...


Αν έχεις διαβάσει ήδη τις καλύτερες τροφέςγια το δέρμα σου, τότε πρέπει να ξέρεις και πού να πεις όχι: στη ζάχαρη και στα τρανς λιπαρά! Κάθε φορά που καταναλώνεις ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή –γλυκόζη, φρουκτόζη, σακχαρόζη, δεξτρόζη– παίζεις επικίνδυνα παιχνίδια με το σάκχαρο στο αίμα σου, ενώ παράλληλα επιδεινώνεται η ακμή, δημιουργούνται ρυτίδες στην επιδερμίδα σου και μειώνεται η ελαστικότητά της.

Τι να κάνεις:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προτίμησε να γλυκαίνεις τη ζωή σου με βιολογικό μέλι ή στέβια. Δεύτερος εφιάλτης της ομορφιάς σου είναι τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, γνωστά και ως τρανς λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε μαργαρίνες, συσκευασμένα σνακ όπως μπισκότα, κράκερ, τσιπς κ.λπ. και, φυσικά, στα τηγανητά πιάτα των ταχυφαγείων.

Πέρα από το κύριο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία σου (σχετίζονται με εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας ή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος), αυτά τα τοξικά παράγωγα των ελαίων που καίγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οι οποίες γερνούν ταχύτερα το δέρμα σου, ενώ κατηγορούνται και για πλήθος άλλων δερματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης και της υποτροπιάζουσας φλεγμονώδους ακμής. 

 Shape.gr

Related

Yγεία 7267455481726071689

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item