.

Στην γειτονιά των Αγγέλων ο shihan Edward Kaloudis

Η απώλεια του shihan Edward Kaloudis είναι απώλεια για το παγκόσμιο Καράτε  Μια μεγάλη μορφή, ένας σπουδαίος Ελληνας, ένας υπέροχος δ...


Η απώλεια του shihan Edward Kaloudis είναι απώλεια για το παγκόσμιο Καράτε 

Μια μεγάλη μορφή, ένας σπουδαίος Ελληνας, ένας υπέροχος δάσκαλος και άνθρωπος, ο shihan Edward Kaloudis, από χθες βρίσκεται στη γειτονιά των Αγγέλων, παρέα με τους Brian Frost και Γιώργο Ντούκα. 

H ζωή του μοιάζει με παραμύθι, που γίνεται περισσότερο εντυπωσιακό όταν αναλογιστεί κανείς πως όλα όσα αναφέρονται στη συνέχεια διαδραματίστηκαν την 10ετία του 1950! Ο Edward Kaloudis [Ελευθέριος Καλούδης, από την Χίο], ήταν μόλις δεκαέξι ετών όταν ταξίδεψε για την Ιαπωνία. Είχε γνωρίσει το Καράτε μέσα από περιοδικά και βιβλία που του έστελνε ο πατέρας του, ο οποίος τότε ζούσε στην Αμερική.

Ο Kaloudis είχε θείο έναν καπετάνιο που ταξίδευε στην Ιαπωνία. Ο υποπλοίαρχος του καραβιού είχε εκπαιδευτεί στο Judo και στο Καράτε και γνώριζε προσωπικά τόσο τον Kanken Toyama όσο και τον Eizo Onishi. Ο καπετάνιος του ζήτησε να πάρει μαζί του τον μικρό για να παρακολουθήσει ένα μάθημα, όπως κι έγινε.

Ο Kaloudis λάτρεψε αμέσως το Καράτε και ζήτησε από τον θείο του να τον αφήσει στην Ιαπωνία,
κάτι όμως που δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Όμως, κατάφερε να πείσει τον πατέρα του και να παραμείνει στο καράβι ως καμαρότος για το καλοκαίρι. Είχε ήδη έτοιμες τις βαλίτσες του με σκοπό να το σκάσει μόλις το καράβι βρεθεί στην Ιαπωνία για να εκπαιδευτεί στο Καράτε. Φτάνοντας, πήγε στο dojo του Kanken Toyama, αποφασισμένος να μη γυρίσει στην Χίο, αλλά να παραμείνει εκεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

Για τις επόμενες ημέρες ικέτευε τον θείο του να τον αφήσει κι αφού επικοινώνησε με τον πατέρα του στην Αμερική και μίλησε με τους Toyama και Onishi του δόθηκε η άδεια να παραμείνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μια παραμονή που τελικά διήρκησε μερικά χρόνια.

Η εκπαίδευσή του ανατέθηκε στον Eizo Onishi. Τον πρώτο χρόνο η εκπαίδευσή του ήταν καθημερινή, πρωί και απόγευμα.

Τον δεύτερο χρόνο ο Kaloudis μυήθηκε στο Judo με εκπαίδευση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες συνέχιζε με τον Onishi. Παράλληλα με την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες, είχε και δάσκαλο που του δίδασκε τα μαθήματα του Λυκείου.

Ο Kaloudis έφυγε από την Ιαπωνία με τον βαθμό Nidan [2ος βαθμός μαύρης ζώνης] στο Koei-Kan Karate-Do και shodan [1ος βαθμός μαύρης ζώνης] στο Judo. Υπήρξε ο πρώτος μη Ανατολίτης πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της All Japan Karate-Do Federation.
Το 1954 γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όπου υπήρξε παίχτης του Παναμερικανικού ποδοσφαίρου και δημιούργησε μια λέσχη Judo-Karate.

Δίδαξε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και συνέγραψε στο εγχειρίδιο των πολεμικών τεχνών, τ’ οποίο χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Το 1965 άνοιξε το πρώτο του dojo στο Κλίφτον του Νιου Τζέρσεϋ.
Μαζί με ακόμη τρεις Έλληνες έχει αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος του Καράτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1966 εμφανίστηκε σε όλα σχεδόν τα περιοδικά μαχητικών τεχνών, σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ έχει πραγματοποιήσει αναρίθμητες επιδείξεις.

Related

Break New 8630045190402804453

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησεις



Ολα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item