.

Έρχεται το θεαματικό Budo Festival!

Αγ. Βασεξίδης: «Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι ξύλο, είναι τρόπος ζωής» Ο σύλλογος ιαπωνικών πολεμικών τεχνών «Άπω Ανατολή» Κομοτηνή...


Αγ. Βασεξίδης: «Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι ξύλο, είναι τρόπος ζωής»
Ο σύλλογος ιαπωνικών πολεμικών τεχνών «Άπω Ανατολή» Κομοτηνής ετοιμάζει Budo Festival, με αριθμό συμμετοχών-ρεκόρ, στις 18 Μαρτίου Διονύσης Βοργιάς Τις ζώνες τους κέρδισαν 14 μικροί και μεγάλοι σαμουράι της σχολής ιαπωνικών πολεμικών τεχνών «Άπω Ανατολή» Κομοτηνής, αλλά και συνολικά 148 σαμουράι προάχθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές κατάφεραν να περάσουν τις «δοκιμασίες» και επιβραβεύτηκαν με την προαγωγή τους στην επόμενη ζώνη. Συγκεκριμένα, βαθμός δασκάλου (hakama) απονεμήθηκε στους: Πασχάλη Καρακωστίδη, Αντώνη Κόκκινο, Βαγγέλη Παπαδάκη, Σερήφ Μουσταφά Αλή, Γιάννη Κιτσαντά. Μαύρη ζώνη απονεμήθηκε στους: Κωνσταντίνο Καμπά, Δημήτρη Φακιρίδη, Ιφιγένεια Δούβιτσα, Μελτέμ Ιμάμογλου, Παντελή Κεραμέα, Γιώργο Πουρσανίδη, Αρχοντή Τουφεξίδη. Μαύρη ζώνη και 2ο dan απονεμήθηκε στους: Χασάν Αμέτ, Γιάννη Ζίγκο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ BUDO FESTIVAL

Πέμπτη 9 Μαρτίου: Στην Κομοτηνή έρχεται ένας από τους τεχνικούς επικεφαλής ιαπωνικών σχολών για όλη την Ευρώπη στο Daitō-ryū Aiki-jūjutsu. Με 5 dan Φινλανδός Terho Korhonen είναι κορυφαίος στο είδος, κι έρχεται στην Κομοτηνή για σεμινάριο πολεμικών τεχνών, το οποίο θα παρακολουθήσουν με μεγάλη ευχαρίστηση οι σαμουράι της Κομοτηνής. Σάββατο 18 Μαρτίου: Για μια ακόμη χρονιά το Budo Festival έρχεται στην Κομοτηνή κι αναμένεται να συναρπάσει. Φέτος, οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προσδοκία, αφού δεκατέσσερις σχολές θα δώσουν το «παρών» από τη Θράκη και τα Βαλκάνια.

Οκτώ από αυτές είναι από την Κομοτηνή, δηλαδή καμία δεν θα λείπει, με το σύνθημα «όλοι μαζί, μια γροθιά». Στόχος του φεστιβάλ είναι εκτός από το θέαμα που θα προσφέρει, να δείξει ότι οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν ως σκοπό τη βία αυτή καθεαυτή.

Ο επικεφαλής των σχολών Άπω Ανατολής στην Ελλάδα, Αγησίλαος Βεσεξίδης, μας δίνει το μήνυμα: « Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι ξύλο και βία, είναι ένας υγιής τρόπος ζωής» και προσκαλεί όλους σας να παρακολουθήσουν το Budo Festival, γιατί «θα κάνουμε επίδειξη όλων των πολεμικών τεχνών και ο καθένας που θα τις δει, θα μπορεί να επιλέξει ποια πολεμική τέχνη του ταιριάζει». 

 www.xronos.gr

Related

Break New 2963364176110589796

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item