.

Να γιατί πρέπει να χαμογελάμε περισσότερο

«Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο καλό μπορεί να μας κάνει ένα απλό χαμόγελο», είχε πει κάποτε η Μητέρα Τερέζα. Κι αυτό γιατί συνήθως ξεχνάμε ν...


«Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο καλό μπορεί να μας κάνει ένα απλό χαμόγελο», είχε πει κάποτε η Μητέρα Τερέζα. Κι αυτό γιατί συνήθως ξεχνάμε να χαμογελάσουμε στη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε προβλήματα, σύμφωνοι. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς, από… κεκτημένη ταχύτητα, ξεχνάμε να χαμογελάσουμε ακόμα κι όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν – ή καλύτερα, το επιβάλλουν. Εμείς χάνουμε, όμως. Χάνουμε γιατί το χαμόγελο…

…μας κάνει πιο ελκυστικούς

Είμαστε… φτιαγμένοι για να ελκόμαστε από ανθρώπους που χαμογελάνε. Υποσυνείδητα, κάθε φορά που «πιάνουμε» ένα χαμόγελο, αντλούμε θετική ενέργεια και αυτό – ευτυχώς – δουλεύει και αντίστροφα.

…μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Όταν χαμογελάμε, ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες μας φτιάχνουν τη διάθεση και δημιουργούν ευφορία.

…μας κάνει καλύτερους αρχηγούς

Το χαμόγελο εμπνέει εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και ένας ηγέτης, ένας προϊστάμενος, ένας αρχηγός που χαμογελά συχνά είναι πιθανότερο να αποκτήσει πιο χαρούμενους, πιο πρόθυμους, πιο αποτελεσματικούς συνεργάτες.

…μας κάνει πιο παραγωγικούς 

Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που χαμογελούν πιο συχνά είναι παράλληλα και σημαντικά πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί στο πλαίσιο της εργασίας τους.

…μας κάνει πιο προσιτούς

Με ένα χαμόγελο μειώνονται οι αποστάσεις. Έτσι, μπορείτε πιο εύκολα να κάνουμε φίλους, να κοινωνικοποιηθούμε ή ακόμα και να ζητήσουμε χάρη από έναν φίλο ή γνωστό μας – και να μας την κάνει. Γιατί, σπάνια μπορεί κανείς να «αμυνθεί» σε ένα χαμόγελο.

…μας χαρίζει αυτοπεποίθηση

Δεν μας κάνει απλώς να φαινόμαστε πιο σίγουροι, αλλά και να είμαστε. Συγκεκριμένα, όταν χαμογελάμε εμπνέουμε ενδιαφέρον, εμπιστοσύνη και σεβασμό. Και όταν γίνεται αυτό κατ’ εξακολούθηση, τότε συνηθίζουμε στην απόλαυση των παραπάνω «αγαθών» - εν ολίγοις μαθαίνουμε στον εαυτό μας ότι δικαιούται την επιτυχία.

…είναι μεταδοτικό

Προσπαθήστε να μην σκάσετε ένα χαμόγελο ή να μη γελάσετε κι εσείς όταν κάποιος κοντά σας (χαμο)γελά. Δύσκολο: Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και είναι ο καλύτερος… ιός που μπορείτε να κολλήσετε.

…και είναι δωρεάν Δεν στοιχίζει τίποτα και έχει όλα τα παραπάνω οφέλη. Γιατί να μην χαμογελάμε περισσότερο;

Πηγή: Lifehack

  In2life.gr

Related

Break New 5241736333360041315

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item