.

Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

Με 34 εργαστήρια, σεμινάρια και ομιλίες για την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες από 28 ειδικευμ...


Με 34 εργαστήρια, σεμινάρια και ομιλίες για την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες από 28 ειδικευμένους επιστήμονες και δασκάλους γιόγκα, ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στο Κτήμα Ηλιοστάσι.

Τέσσερα από τα μαθήματα αυτά παρουσιάζουμε σήμερα:

Hatha Yoga και Διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές από την Άννα Σαργιάνου

Η Άννα Σαργιάνου είναι φαρμακοποιός στον Πύργο ενώ παράλληλα διδάσκει όλα τα επίπεδα και πολλά στυλ της Hatha Yoga (Χάθα Γιόγκα), εντάσσοντας στο μάθημά της στοιχεία των ποικίλων εκπαιδεύσεών της.

Hatha Yoga: Μάθημα με βασικές ασκήσεις της παραδοσιακής Χάθα Γιόγκα, δομημένο ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα και σώματα. Θα γίνει εισαγωγή στα ενεργειακά κέντρα του σώματος, στις ιδιότητες και επιδράσεις τους. Γυμνάζοντας το σώμα με τις ασκήσεις (άσανες στην ορολογία της γιόγκα) θα συνειδητοποιήσετε πως επιδράτε ταυτόχρονα σ’ αυτά τα κέντρα και εξισορροπείτε την ενέργεια του σώματος. Γίνεται αποσυμφόρηση όπου υπάρχει περίσσεια και ενίσχυση όπου υπάρχει έλλειψη ζωτικότητας. Στο τέλος θα ακολουθήσει μία χαλάρωση εύκολη ώστε να μπορείτε να την επαναλάβετε στο σπίτι. Διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές - Εισαγωγή στο Pranic Healing: Ο διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές είναι δημιουργημένος από το σύστημα του Pranic Healing. Μας εισάγει στην δύναμη της αγάπης. Θα ακολουθήσει γνωριμία στο Pranic Healing και στην βασική πρακτική του, που είναι το scanning.

Γιόγκα Νίντρα με το σύστημα Σατυανάντα από την Σοφία Χουλιάρα

Η Σοφία Χουλιάρα έχει 20ετή εμπειρία στη γιόγκα με πολλές εκπαιδεύσεις στην Ashtanga, Hatha και Satyananda Yoga καθώς και στη Γιόγκα για παιδιά. Είναι ιδιοκτήτρια του Διαλογιστικού Κέντρου Chandra στην Καλαμάτα. Γιόγκα Νίντρα με το σύστημα Σατυανάντα: Γιόγκα Νίντρα είναι η συνειδητή βαθιά χαλάρωση. Αποτελεί μια τεχνική που μας επιτρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ενώ ο νους είναι απόλυτα σιωπηλός. Η διαφορά της από τον Διαλογισμό είναι ότι είμαστε ξαπλωμένοι, απόλυτα ήρεμοι, χωρίς να καταβάλλουμε καμία σωματική προσπάθεια. Με την τεχνική της Γιόγκα Νίντρα δεν χαλαρώνουμε απλώς, αλλά αναπλάθουμε και αναδιαμορφώνουμε ολόκληρη την προσωπικότητά μας εκ των έσω, ενώ ο νους είναι απόλυτα δεκτικός.

Iyengar Yoga από τον Βασίλη Ραλλάτο

O Βασίλης Ραλλάτος ξεκίνησε γιόγκα σ’ ένα στούντιο Ashtanga Vinyasa στο Σαν Φρανσίσκο όταν έκανε το μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία και στη συνέχεια γνώρισε την Iyengar μέθοδο, στην οποία έχει πιστοποιηθεί ως δάσκαλος. Iyengar Yoga - Η βάση και η γείωση στη Γιογκασάνα: Στο μάθημα αυτό θα εισαχθούμε στην τεχνική της ευθυγράμμισης με κριτήριο τη γείωση. Η γείωση δεν είναι μια έννοια αφαιρετική αλλά μια κατάσταση εγκεφαλικά συνειδητή και με επιλογή αντισταθμίσεων για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή στάση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Δύναμη, αντοχή και ευλυγισία δεν είναι προαπαιτούμενα αλλά ούτε και αυτοσκοπός. Είναι ένα πρώτο βίωμα που έρχεται μέσα από τη συνειδητή εναρμόνιση νου και σώματος σε τεχνικό επίπεδο.

  Αναλυτικότερα βιογραφικά σημειώματα

Άννα Σαργιάνου

Η Άννα Σαργιάνου διδάσκει παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα σε 3 επίπεδα σε δικό της χώρο στον Πύργο Ηλείας. Έχει εκπαιδευτεί 3 χρόνια στη διδασκαλία στην σχολή γιόγκα «Λωτός» στην Αθήνα. Έχει πτυχίο 500 ωρών που σημαίνει ότι διδάσκει όλα τα επίπεδα Χάθα Γιόγκα και πολλά στυλ. Διδάσκει από το 2010. Το 2012 εκπαιδεύτηκε στη γιόγκα για παιδιά από το Rainbow yoga for kids. Το 2014 εκπαιδεύτηκε στην Aerial Yoga στο Swaha στην Αθήνα. Το 2016 διδάχτηκε και το basic και το advanced επίπεδο στο Pranic Healing. Στοιχεία όλων των εκπαιδευτικών της εντάσσονται στο μάθημά της. Έχει παρακολουθήσει φεστιβάλ γιόγκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σοφία Χουλιάρα

Η εμπειρία της στη γιόγκα ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με την Ελευθερία Λαγουδάκη (ashtanga) και συνεχίστηκε με την Αντριάννα Σωφρονά (hatha) και στο Άσραμ Παιανίας (Satyananda Yoga). Εκπαιδεύτηκε στη Satyananda Yoga (Σατυανάντασραμ Ελλάδος) και στη Γιόγκα για παιδιά (Nada Yoga Place) και παρακολούθησε σεμινάρια Anusara Yoga (James Martin, Κωννσταντίνος Χαραντινιώτης), Γιόγκα & Υπέρταση και Antar Darshan (Σατυανάντασραμ Παιανίας). Έχει 4ετή εμπειρία διδασκαλίας στη Hatha yoga με το σύστημα Satyananda και είναι ιδιοκτήτρια του Διαλογιστικού Κέντρου Chandra στην Καλαμάτα.
Βασίλης Ραλλάτος

O Βασίλης Ραλλάτος ξεκίνησε γιόγκα πριν 12 χρόνια σε ένα στούντιο Ashtanga Vinyasa στο Σαν Φρανσίσκο όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία. Για μια πενταετία ασκούταν και εκπαιδευόταν στη μέθοδο αυτή μέχρι που ένιωσε την ανάγκη να στραφεί σε πιο εσωτερικές δράσεις και να δουλέψει πάνω στην ευθυγράμμιση των οστών και των μυών μέσα από την άσανα (γιόγκικη στάση). Εκεί γνώρισε την Iyengar μέθοδο και για χρόνια αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική που δίνει τη δυνατότητα να ελευθερωθεί πλήρως η αναπνοή και οι περιττές εντάσεις σε σώμα και νου. Εφαρμόζοντας ποικίλες αλληλουχίες ασάνων, την εξειδικευμένη χρήση βοηθημάτων και ακρίβεια σε μικροκινήσεις όλων των μερών του σώματος έρχεται η επίγνωση σε σημεία που το νευρικό σύστημα δεν επιτρέπει άμεση πρόσβαση. Έχει πιστοποιηθεί στη μέθοδο αυτή και αποτελεί τη βάση για τη γιόγκα που διδάσκει στο δικό του χώρο στην Αθήνα αλλά και σε σεμινάρια ανά τον Ελλαδικό χώρο.
Related

Break New 3489758890402594121

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item