.

Εντοπίστηκαν 2 νέα γονίδια που συνδέονται με τη νόσο Alzheimer

Τα συγκεκριμένα γονίδια που υποδεικνύουν ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στον εγκέφαλο παίζουν σημαντικό ρόλο στη νόσο.   Ερευνητές...


Τα συγκεκριμένα γονίδια που υποδεικνύουν ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στον εγκέφαλο παίζουν σημαντικό ρόλο στη νόσο. 

Ερευνητές του Cardiff University εντόπισαν 2 νέα γονίδια που μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Alzheimer. Η Dr. Rebecca Sims, δήλωσε ότι εκτός από τον εντοπισμό 2 γονιδίων που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Alzheimer, η νέα έρευνα αποκαλύπτει αριθμό άλλων γονιδίων και πρωτεϊνών που σχηματίζουν δίκτυο το οποίο είναι πιθανώς σημαντικό στην ανάπτυξη της νόσου.

Πρόσθεσε ότι τα συγκεκριμένα γονίδια που υποδεικνύουν ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στον εγκέφαλο παίζουν σημαντικό ρόλο στη νόσο είναι πολύ καλοί στόχοι για πιθανή ανάπτυξη νέας αγωγής. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Genetics, συνέκρινε το DNA δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων με τη νόσο, με ανθρώπους στην ομάδα ελέγχου. Ο Dr. Doug Brown, του Alzheimer's Society δήλωσε ότι αυτά τα γονίδια ενισχύουν τον σημαντικό ρόλο της μικρογλοίας.

Πηγές: Nature Genetics,

  www.iatronet.gr

Related

Yγεία 356087266308963378

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item