.

Πιπεριές: γιατί πρέπει να τις βάλετε στο φαγητό σας

Οι πιπεριές προσθέτουν μια γευστική «πινελιά» στα πιάτα μας, συν του ότι είναι γεμάτες με βιταμίνες και βοηθούν στην καλή μας υγεία. Δεί...


Οι πιπεριές προσθέτουν μια γευστική «πινελιά» στα πιάτα μας, συν του ότι είναι γεμάτες με βιταμίνες και βοηθούν στην καλή μας υγεία. Δείτε τα σημαντικά διατροφικά τους οφέλη για να τις αυξήσετε φέτος το καλοκαίρι.   Από τις σαλάτες και τα γεμιστά, μέχρι τις πίτσες και τις πίτες, οι  πιπεριές  αποτελούν μια γευστική και αρωματική προσθήκη, με έντονη γεύση και εξίσου έντονα  οφέλη.   

Περιέχουν βιταμίνες και συστατικά που έχουν συνδεθεί με την  απώλεια βάρους  , την μείωση του πόνου και άλλα οφέλη για την υγεία και δεν είναι απορίας άξιο που έχουν μπει στο… μικροσκόπιο των ερευνητών. Οι λόγοι είναι πολλοί: 

-Ένα φλιτζάνι ωμής και ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς περιέχει την εντυπωσιακή ποσότητα των 1  23mg βιταμίνης C,  με την πράσινη πιπεριά να κινείται επίσης σε υψηλά επίπεδα. 

-Περιέχουν πολλά φυτοχημικά, δηλαδή φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά και έχουν  αντιοξειδωτικές ιδιότητες.  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν κυτταρικές βλάβες και έτσι μπορεί να προλάβουν ή να μειώσουν τα συμπτώματα ορισμένων ασθενειών. 

- Η  καψαϊκίνη  , η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές (τσίλι) την πικάντικη γεύση τους, τονώνει τον μεταβολισμό μας και εμποδίζει τη δημιουργία λίπους. 

-Η προσθήκη καυτερής πιπεριάς στην καθημερινή μας διατροφή, μπορεί να προστατεύσει από τη συγκέντρωση της  χοληστερόλης   στο αίμα. Θυμηθείτε ότι όσο πιο καυτερή είναι η πιπεριά, τόσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει, που βοηθά. 

-Περιέχουν  καροτενοειδή  και η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική, έναντι του  καρκίνου του μαστού  .  

 clickatlife.gr

Related

Break New 7306108608829060614

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item