.

Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε καθημερινά για να χάσετε κιλά

Με τις διακοπές να πλησιάζουν, ένα από τα πράγματα που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι η εμφάνισή τους στην παραλία και η απώλεια των πε...


Με τις διακοπές να πλησιάζουν, ένα από τα πράγματα που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι η εμφάνισή τους στην παραλία και η απώλεια των περιττών κιλών. Κι επειδή δεν έχουμε ακόμα πολύ χρόνο, ας προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε τα ανεπιθύμητα κιλά με τον μόνο σίγουρο τρόπο: την φυσική άσκηση. Μην τρομάζετε! Τα νέα είναι καλά για τις γυναίκες που δεν είμαστε φαν του γυμναστηρίου… Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου, η ήπια γυμναστική αποδεικνύεται ότι έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία μας, σε αντίθεση με την πιο έντονη άσκηση που τελικά δεν μας βοηθάει τόσο όσο νομίζαμε. 

Οι επιστήμονες διαχώρησαν την άσκηση σε δύο κατηγορίες: την ήπια, όπως η ποδηλασία και το γρήγορο περπάτημα και την έντονη άσκηση, όπως το τρέξιμο και η κωπηλασία. Έπειτα, εξέτασαν τα οφέλη τους για το καρδιαγγειακό μας σύστημα και το πώς συνδέονται με το προσδόκιμο ζωής μας. Όπως αποδεικνύεται, 15 λεπτά ήπιας γυμναστικής καθημερινά , δηλαδή 105 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Για την πιο έντονη άσκηση, 35 με 70 λεπτά εβδομαδιαία αρκούν και με το παραπάνω!

Τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι καταρρίπτουν τις οδηγίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, σύμφωνα με τις οποίες 150 λεπτά ήπιας γυμναστικής ή 75 λεπτά έντονης άσκησης  εβδομαδιαία ήταν απαραίτητα για να δούμε διαφορά στην υγεία και τα κιλά μας. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν πως η έντονη άσκηση σχετίζεται με την επιδείνωση της υγείας του καρδιαγγειακού μας συστήματος αλλά και τη μείωση του προσδόκιμου ζωής, ενώ όπως αναφέρεται σε αντίστοιχη έρευνα αν η εβδομαδιαία άσκηση ξεπερνά τα 240 λεπτά, δεν μας προσφέρει τίποτα παραπάνω!

Επομένως, δεν χρειάζεται να «λιώνουμε» με τις ώρες στον διάδρομο και το ελλειπτικό για να δούμε αποτελέσματα. Η επιστήμη μίλησε και τα αποτελέσματα μας συμφέρουν. Ας τα εκμεταλλευτούμε υπέρ μας... Εξάλλου, 15 λεπτά την ημέρα δεν είναι πολλά για να δούμε διαφορά στο σώμα αλλά και τη διάθεσή μας!

 Πηγή: independent.co.uk

  Mama365.gr

Related

Break New 8523426345994355054

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item