.

Ντους το πρωί ή το βράδυ; Τι είναι καλύτερο για την υγεία σου;

Θα μπορούσε να είναι απλώς μια συνήθεια, όμως το καθημερινό ντους είναι κάτι παραπάνω: ένα αληθινό ελιξίριο υγείας και ομορφιάς. Αρκεί ν...


Θα μπορούσε να είναι απλώς μια συνήθεια, όμως το καθημερινό ντους είναι κάτι παραπάνω: ένα αληθινό ελιξίριο υγείας και ομορφιάς. Αρκεί να το κάνεις σωστά και στον κατάλληλο χρόνο.

Τι είναι προτιμότερο, λοιπόν;

Να μπαίνεις στη ντουζιέρα πρωί πρωί, όσο γίνεται ο καφές σου ή για να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας; Απ' ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση! Ανάλογα με τη γενικότερη θεωρία σχετικά με την υγεία και την ομορφιά που ακολουθεί κανείς μπορεί να υποστηρίξει τη μία ή την άλλη επιλογή.

Και πιο συγκεκριμένα: 

Σύμφωνα με την παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, είναι προτιμότερο να κάνεις ντους το βράδυ

Το ιδανικό χρονικό διάστημα για να μπεις στο ντους, για τους Κινέζους θεραπευτές είναι μία ώρα μετά το δείπνο και μία ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι. Με το βραδινό ντους, το δέρμα διευκολύνεται να επανορθώσει τις φθορές που έχει υποστεί -κάτι που γίνεται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Αντιθέτως, εάν κάνεις ντους το πρωί, τότε κινδυνεύεις να "ξεπλύνεις" το Yuan Oi, δηλαδή τη "σπίθα της ενέργειας" από πάνω σου. 

Σύμφωνα με την κλασική δυτική ιατρική, η καλύτερη ώρα εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου

Το πρωινό ντους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανανεώσεις τα κύτταρα του δέρματός σου, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για όσους έχουν λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή. Επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκρίνεται σμήγμα, όταν πλένεσαι το πρωί βοηθάς τους πόρους να παραμένουν καθαροί και να μη συγκρατούν λιπαρότητα. Αντίθετα, εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, είναι προτιμότερο να πλένεσαι το βράδυ, την ώρα δηλαδή που πραγματοποιείται και η φυσική διαδικασία απολέπισης και αναπλήρωσης του δέρματος.

Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα, καλό είναι να κάνεις ντους και πρωί και βράδυ

Σ' αυτό το παραδοσιακό ινδικό θεραπευτικό σύστημα, το μπάνιο παίζει σημαντικό ρόλο, επειδή θεωρείται ότι καθαρίζει το σώμα αλλά και αναζωογονεί το μυαλό και την ψυχή. Εάν θέλεις να ακολουθήσεις την πρακτική της Αγιουρβέδα, θα πρέπει να κάνεις ντους τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Το πρώτο ντους της ημέρας συμβάλλει στην κινητοποίηση των κυττάρων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντάς σου ενέργεια.

Το δεύτερο, σου δίνει τη δυνατότητα να "ξεπλύνεις" από επάνω σου τις εμπειρίες της ημέρας που πέρασε και να πέσεις στο κρεβάτι απαλλαγμένη από την περιττή βρομιά (τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά), κάτι που είναι απαραίτητο για να περάσεις μια ήρεμη νύχτα.

 MadameFigaro.gr

Related

Yγεία 4247553127573511769

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item